Image default
LifeStyle Retete

Aripioare de pui crocante cu sos de iaurt si usturoi

Acum ca am terminat predica, sa revenim la ce aveam de povestit. 🙂

Aseara se facea ca aveam in frigider o caserola cu aripioare de pui si un cuptor semi-stricat. Eliminand varianta unei retete de aripi la cuptor, am ajuns la stralucita idee de a-mi face pofta de aripioare crocante, adica facute in stilul ala care ne place tuturor, dar nu vrem sa recunoastem. Si cu sos de usturoi pe deasupra. Asa ca m-am pus pe treaba. Le-am facut, le-am papat, ne-am lins pe degete. Gata pofta! Si pentru ca au fost mega-delicioase, am zis ca ar trebui sa va spun si voua cum sa le preparati.

Aveti nevoie de:

·  Pentru aripi:

– aripioare de pui (eu am avut o caserola cu 10 aripi)

– faina

– 2 oua

– lapte

– fulgi de porumb

– sare

– piper

– boia de ardei iute

– verdeturi uscate (optional)

– ulei de floarea soarelui

· Pentru sos:

– 2 catei de usturoi

– un iaurt mic

– ulei de masline

– sare

Cum se prepara:

Aripioarele crocante:

· Mai intai de toate, curatam si spalam bine aripile, apoi le taiem in doua. Vom folosi doar cele doua bucati mari, lasand deoparte partea cea mai mica a aripii.

· Pe o farfurie plata, amestecam faina cu sare, piper, boia de ardei iute si verdeturi uscate (e optional, eu am folosit Verdeturi de Provance pentru ca-mi sunt pe plac).

· Intr-un bol batem doua oua, adaugam o lingura de lapte, sare si putina boia de ardei iute. Amestecam totul cu o furculita sau un tel.

· Intindem o folie de plastic si asezam fulgii de porumb pe jumatate din suprafata ei. Cu cealalta jumatate de folie acoperim fulgii, iar apoi ii faramitam pe deasupra foliei cu ajutorul unui facalet.

·  Dupa ce am terminat de pregatit tot ce ne trebuie, ne apucam sa ungem aripioarele. Le trecem mai intai prin faina combinata cu condimente, apoi prin ou si apoi prin fulgii de porumb.

· Acum ca am terminat de invelit toate aripioarele in fulgii de porumb le putem praji.

· Intr-o tigaie punem cam jumatate dintr-o sticla de floarea soarelui pentru ca aripile sa se prajeasca uniform. Asteptam pana uleiul s-a incins pentru a pune aripile in tigaie. Le lasam acolo cam 9-10 minute la foc mediu, intorcandu-le o data sau de doua ori pentru a fi siguri ca s-au rumenit pe ambele parti.

· Dupa ce s-au prajit, le punem pe o farfurie pe care am asezat in prealabil un strat dublu de prosoape de bucatarie din hartie. Stratul de prosoape va absorbi tot uleiul in exces.

Sosul de iaurt si usturoi:

· Simplu ca “Buna ziua!”. Curatam doi catei de usturoi si ii pisam intr-un bol.

·  Adaugam o lingura de ulei de masline si putina sare. Amestecam bine cu un tel.

·  Turnam un iaurt mic si amestecam din nou. Gata sosul!

Noi am papat aripioarele cu sosul de iaurt si cu putin piure de cartofi dulci alaturi. O minunatie! Va doresc spor la savurat! Pupici! 

Sasha

Pentru mai multe retete delicioase, vizitati: www.saltnsasha.wordpress.com

 

Articole similare

Vinuri si branzeturi. Cum le asociem.

Elena Virlan

Combina frigorifica ARC 7559IX Whirlpool

comunicat de presa

Placinta de visine cu zahar brun, coniac si migdale

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu