Image default
Calatorii LifeStyle

Aripa de bambus, un refugiu de lux in mijlocul padurii

Statiunea Flamingo Dailai, un refugiu rezidential situat la o ora distanta de Hanoi, in Vietnam, a fost planificata pentru ca locuitorii orasului sa se bucure de weekend intr-un mediu natural. Complexul, situat in mijlocul padurilor dintre lacul Dailai si muntii din jur, este format din doua cladiri contrastante, ambele proiectate de arhitectii Vo Trong Nghia: “Sala de conferinte Dailai” si “Aripa de bambus”.

Oferindu-le vizitatorilor facilitati de luat masa de lux, “Aripa de bambus” este folosita pe post de spatiu de intalnire, club si cafenea. Apropiindu-se de structura, vizitatorii travearseaza peste pietre de temelie care duc pe sub designul in forma de U. Numeroase tulpini de bambus sunt aliniate metodic intr-un semicerc cu scaune plasate in functie de ritmul designului.

Articulata in jurul unui ochi de apa linistit, constructia de 12 metri latime are un spatiu extern de evenimente in partea din spate cu spatii ample pentru activitati diverse. O cladire de serviciu este pozitionata langa structura care are birouri, bucatarie, pivnita de vinuri, camera VIP, baie si o sala de asistenta medicala.

 

Articole similare

Muzeul Essl

Mariela Vanu

Legume la cuptor

de la cititori

Patru zile de film românesc într-un oraș fără cinematograf

comunicat de presa

Lasă un comentariu