Image default
Calatorii LifeStyle

Arhitectura urbana: cele mai impresionante statii de metrou din lume

Lisabona, Napoli, Stockholm, Praga, Kiev sau Londra sunt orasele care se mandresc cu unele dintre cele mai frumoase si surprinzatoare statii de metrou din lume. Unele impresioneaza prin maretia spatiului construit sub pamant, prin materialele folosite la „amenajarea” lor, dar mai ales prin atentia acordata detaliilor, iar acest lucru se poate remarca cel mai bine in cazul statiilor de metrou din Moscova. Acolo, picturile murale, frescele, mozaicul, candelabrele denota un stil clasic, incarcat de istorie si te fac sa te simti precum intr-un muzeu, nicidecum la metrou. Marmura si aurul sunt alte materiale ce pot fi zarite in statiile din Rusia.

In Stockholm, in schimb, va veti simti precum in pestera, atunci cand veti intra la metrou. Finisajele lipsesc cu desavarsire, insa aspectul brut al materialelor folosite la construirea statiilor este la fel de interesant. Peste acesta au fost aplicate direct picturi colorate pentru a crea un contrast si a adauga un strop de culoare.

Statiile de metrou din Praga sunt foarte moderne si…industriale. Placi de metal (plate, convexe si concave) acopera zidurile kilometrice ale retelei subterane, avand culori puternice, dar diferite, in functie de fiecare statie.

Si in Londra stilul industrial predomina. Tevi de metal gigantice, finisaje brute (ciment) si mult argintiu te fac sa te simti precum intr-una din seriele Terminator. 

Foto: www.telegraph.co.uk

Articole similare

Cateva metode prin care poti afla rapid cine te suna

comunicat de presa

Casa lui Whitney Houston este de vanzare

RL online

Mai sunt 2 zile până la Festivalul Vinului Moldovei – 6 – 7 octombrie, Snagov

comunicat de presa

Lasă un comentariu