Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Arhitectura spectaculoasa la o casa cu acoperis boltit

Sa fie o casa? Sa fie o forma de relief? Privita din unghiul potrivit, superba casa „verde” pare a fi o colina inverzita, la propriu. Si nu este intamplator, acoperisul verde fiind una dintre multele strategii care fac aceasta locuinta una sustenabila si foarte, foarte interesanta.

Recunoastem, de la inceput, ca abia reusim sa ne luam ochii de la superba bolta din caramida, un element superb de arhitectura moderna. Aceasta casa are o multime de surprize, prezenta caramizilor fiind una dintre ele, si asta deoarece au fost realizate prin tehnici traditionale la mai putin de 10 kilometri de terenul pe care este ridicata constructia.

Termoizolatie de nota 10, naturala!

De ce este important? Deoarece utilizarea materialelor locale este unul dintre atributele arhitecturii sustenabile, reducand astfel costurile de transport si amprenta de carbon a casei. Mai mult, cele 26.000 de caramizi pline, impreuna cu acoperisul inverzit au rol in termoizolarea naturala a intregii constructii. O alta supriza demna de mentionat este decizia de a introduce in reteta de mortar de var materiale reciclate ca: ziare, cauciuc sau sticla pisata.

Cei 20 de metri lungime ai acoperisului maresc suprafata gradinii proprietarilor si fac astfel incat, in fiecare sezon, locuinta sa arate altfel. Primavara, casa este acoperita de flori colorate si iarba, in timp ce iarna constructia se integreaza perfect in mediul natural.

Chiar si atunci cand este acoperita de zapada, casa produce suficienta energie pentru a asigura incalzirea optima la interior, gratie unei combinatii de panouri fotovoltaice, solare si a unui sistem ce utilizeaza biomasa (resturi organice) pentru incalzire.

Materialele potrivite contribuie la confortul casei

In timpul verii, casa are un interior confortabil din punct de vedere termic, fara a fi nevoie de masuri suplimentare si energofage de racire a aerului. La acest confort contribuie materialele din care este realizata constructia, asigurand o izolare termica superioara: caramida, lemn, strat vegetal pe acoperis.

Interiorul propune un spatiu aerisit, bine luminat, in care materialele naturale care se regasesc la exterior sunt preluate si lasate aparente. Nucleele functionale „mobileaza” spatiul interior, un fel de „casa in casa” care lasa interiorul sa pastreze o anumita fluiditate si continuitate. Ca stil, interiorul este minimalist, cu linii simple si curate si combina elemente contemporane cu unele traditionale, reinterpretate modern.

Locuinta si-a obtinut certificarea de casa pasiva in anul 2010 si este una dintre primele locuinte cu emisii zero construite in Marea Britanie.

Sursa foto: www.inhabitat.com

Sursa foto: www.imgur.com

Articole similare

Amenajare ultra-moderna intr-un penthouse bucurestean

casamea.ro

3 site-uri care iti vor transforma casa intr-o locuinta de vis

casamea.ro

Cum poate fi amenajat un apartament de 36 de mp

Elena Virlan

Lasă un comentariu