Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

Arhitectura romaneasca transpusa pe o locuinta parter

Stilul abordat – arhitectura romaneasca – poate fi sumar caracterizat printr-o ornamentație stilizata, lucrată în volume aplicate, prin utilizarea și reconfigurarea unor elemente de arhitectură specific traditionale, precum foișoarele sau cerdacul, sau coloanele specifice vechiului stil brâncovenesc; arcadele trilobate, stâlpii și coloanele din lemn, decorația aplicata, posibil realizată din ceramică pictată în diverse culori; decorația aplicata in bandouri orizontale de inspirație brâncovenească, ornamentație ce poate fi dezvoltata în formă de brâu răsucit si realizata din stucatura. Integrarea acoperișului în imaginea fațadei, ca un element de arhitectură propriu-zis ajută la formarea imaginii de ansamblu al construcției, nu este un element care ține doar de funcționalitate.

Parterul dezvolta si distribuie spatii cu o functionalitate stricta, fara risipa de suprafata, planimetria facand separatie intre zona de zi si zona de noapte, functiunile fiind ordonate dupa importanta si dimensionate corespunzator (living, dinning, bucatarie/trei dormitoare cu bai)

Jocul, dintre ceea ce este natural si ceea ce este creat de mâna omului, stã la baza proiectului, capabil sã adreseze emotii si perceptii. Conceptul Compozitiei dintre constructia propusa si a naturii – gradinii, este una vie. Realitatea arhitecturii si peisajului constã în spatiul creat între clãdiri, în interactiunea a ceea ce este viu cu ceea ce a creat omul,

Scopul final al proiectului, este sa raspunda cerintei de locuinta ieftina, ce se poate realuza cu costuri reduse, prin spectrul larg de materiale ce pot fi folosite; sa gazduiascã si sa raspunda activitãtilor si emotiilor de care sunt capabile fiintele umane. Arhitectul este angajat intr-un proces continuu de creare sau modificare a caracterului construitului si peisajului integrand intregul spatiu.

Locuinta poate sa se materialize printr-o diversitate de solutii constructive: structura de lemn, structura metalica, cofraj pierdut si beton armat, etc. Daca ar fi sa propunem o structura clasica in cadre(grinzi si stalpi) de beton armat cu sarpanta de lemn si invelitoare de tabla, cantitatile aproximative de materiale ar fi:

caramida exterior(30 cm) – 34 mc
caramida interior(15 cm) – 20 mc
beton – 91,4 mc
fier – 7.200 kg
invelitoare – 260 mp

 

 Arh. Gabriel Georgescu
0722 414 867
www.arhitectgabrielgeorgescu.ro
[email protected] 

Pret estimativ final
Suprafata Desfasurata 168 mp X 400Eur/mp = 67.200 Euro

Articole similare

Proiect de vanzare – Nova 223

RL online

P+1E

RL online

Renovati acoperisul conform normelor actuale

Ion Diamandi

Lasă un comentariu