Image default
Amenajari Interioare

Arcadele – o solutie eleganta pentru amenajarea interiorului

Arcadele sunt folosite in constructii de milenii, in special ca elemente de rezistenta. Insa in design-ul de interior, arcadele aduc eleganta unei amenajari, iar daca sunt amplasate corect, ele pot deveni cu usurinta un element dominant al spatiului.

Arcadele pot fi realizate intr-o multime de forme si de materiale, ceea ce le face deosebit de adaptabile pentru aproape orice stil de design. De la un decor clasic la unul rustic, sau chiar unul minimalist, arcadele isi pot gasi locul in casa ta, indiferent de gusturile si preferintele tale. Prezenta unei arcade poate deveni coloana vertebrala a intregii amenajari, echilibrand spatiul pe care il ai la dispozitie.

Arcadele separa zonele functionale intr-un spatiu deschis

In ultimii ani, arcadele au devenit populare ca elemente de decor datorita revenirii la planul liber – camere largi care curprind mai multe zone functionale. Arcadele sunt potrivite tocmai pentru delimitarea acestor zone de interes, facand trecerea sa fie mai eleganta, mai subtila.

Cele mai populare zone pentru introducerea arcadelor sunt trecerile intre living si bucatarie, intre zona de luat masa si bucatarie sau in dormitor, intre camera de dormit si dressing. Daca nu esti in situatia de a-ti proiecta locuinta de la 0 si doresti sa introduci o arcada in apartament, de exemplu, indreapta-ti atentia spre acele partitii sau usi care nu sunt neaparat necesare in economia functionala a spatiului.

Tipuri de materiale din care poti realiza arcadele

Materialele pe care le poti utiliza la conformarea arcadelor sunt destul de variate. Intr-un apartament, de exemplu, sau daca vrei un decor minimalist, cat mai simplu, gips-cartonul este cea mai la indemana solutie. Este usor de pus in opera, facil de modelat in mai multe forme si, in plus, este alegerea cea mai putin costisitoare.

Daca interiorul casei tale este mai degraba rustic, iti recomandam arcadele realizate sau finisate cu piatra naturala ori caramida aparenta. Si lemnul se potriveste intr-o astfel de situatie, insa il recomandam cu caldura pentru interioarele clasice. Alege un lemn de buna calitate, cu profile decorative intr-un spatiu cu o amenajare mai pretentioasa, cu obiecte luxoase, de factura clasica.

Nu este nevoie sa te limitezi doar la aceste materiale. In principiu, orice finisaj care poate fi montat pe forma curba poate sa faca parte din ansamblul unei arcade. De exemplu, pentru interioare contemporane, cu accent industrial, o rama din metal sau sticla colorata poate sa fure privirile oricarui invitat.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Bucataria, un element elegant al amenajarii casei

casamea.ro

Elemente vegetale pentru un ambient cu aer proaspăt

casamea.ro

15 bucatarii in tendinte

Catalina Coca

Lasă un comentariu