Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Arcade cu flori pentru gradini romantice

Astfel, daca iti doresti o arcada sau mai multe in gradina ta, trebuie sa tii cont de spatiul pe care il ai la dispozitie si de scopul ei/lor. De cele mai multe ori, arcadele sunt amplasate de catre designeri pentru a face trecerea dintr-o zona intr-alta a gradinii sau de-a lungul unei alei mai lungi, strict din punct de vedere decorativ.

De asemenea, o arcada plina de flori poate crea o intrare spectaculoasa in curtea casei sau un colt de relaxare inedit. Imagineaza-ti cum ar fi sa petreci o zi intreaga la umbra unei arcade „imbracata” cu trandafiri parfumati savurand un cocktail racoros si rasfoind cartea sau revista preferata. Minunat, va spunem noi!

Din fier forjat, lemn sau chiar piatra, arcadele transforma o amenajare exterioara monotona intr-un spatiu incantator. In ceea ce priveste plantele ce cresc „la inaltime”, aveti multe variante de unde puteti alege: trandafiri, clematite, glicine, zorele, Mana Maicii Domnului, iedera, vita de vie, etc. Aceste plante iubesc soarele, asadar aveti grija sa nu asezati arcada intr-un loc racoros sau intunecat.

 

 

Articole similare

Stil japonez in gradini romanesti

Elena Virlan

Uneltele Bosch de gradina isi premiaza clientii

revista de Unelte si Echipamente

Tunderea pomilor fructiferi

Dan Mazilu

Lasă un comentariu