Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Aranjamente florale de vara

Fie ca le ai din propria gradina, fie ca le cumperi din magazin de specialitate, poti sa creezi repede si usor cel mai simpatic aranjament floral.

Poti folosi floarea-soarelui, carciumarese, asterii, dalii, gerbere sau bujori, oricum vei inviora semnificativ spatiul in care le vei pune.

Singurul aspect de care trebuie sa tii cont este ca simplitatea este cheia oricarui decor.

Idee de aranjament 

  1. Cauta niste galetuse, asemenea celor cu care copiii se joaca pe plaja in nisip. Daca ai deja asa ceva pe langa casa, nu ezita sa le folosesti!
  2. Pasul doi este sa le grupezi, iar in mijlocul lor sa introduci o vaza. Aceasta trebuie sa fie cu aproximativ un cm si jumatate mai mare decat galetusa. Umple-o cu apa pana la jumatate.
  3. Florile, inainte de a le pune in vaza, scurteaza-le cozile. In felul acesta isi vor pastra prospetimea pe o perioada mai lunga. Inaltimea tulpinei trebuie sa fie cam cat cea a galetuselor. Pentru a taia cu precizie, masoara floarea in comparatie cu acestea.
  4. Aseaza florile in vaza.
  5. Galetusele umple-le cu nisip. Pentru a te simti mai aproape de mare adauga scoici sau o lopatica pe care sa o infigi in nisip.

Articole similare

O gradina simpla, dar de efect

revista Planul Casei Mele

Pergola si hamacul – detalii valoroase in gradina

Simona Popa

Cum faci o gradina mica sa para mai mare

Elena Virlan

Lasă un comentariu