Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Apuca-te de crosetat!

Noi va garantam ca putem schimba „opinia publica” in acest sens prin cateva exemple dragute cu care va puteti decora casa apeland la acest accesoriu de pe vremea bunicii.

Macraméul vine in mai multe forme si texturi. Poate fi realizat cu fir gros sau subtire, pe rotund sau oval, in functie de preferintele fiecaruia. In plus, exista in comert si alte materiale care imita mileurile de alta data, asta in cazul in care nici nu ai timp si nici nu esti indemanatic in ale crosetatului.

Desi este de la sine inteles, folosirea oricarui tip de macramé sau dantela ofera camerei un look vintage, foarte placut la vedere, asadar nu va asteptati la un aspect modern. Cel mult, puteti face o combinatie intre cele doua stiluri.

In principiu, macraméul poate fi folosit in orice situatie fie ca element de sine statator sau ca decor pe alte obiecte.

De exemplu, va puteti infrumuseta patul, canapeaua sau fotoliul cu o paturica – daca o putem numi asa- realizata in totalitate din macramé. Intregul dormitor sau living va capata un aer boem.

Din atelierele designerilor va puteti achizitiona tot felul de accesorii care prezinta imprimeuri asemanatoare mileurilor: fotolii, lampi, covoare, perne etc.

In categoria „do it yourself” intra cadourile personalizate ce pot fi decorate cu macraméuri. Sunt foarte usor de realizat. Ai nevoie doar de un lipici bun.

In aceeasi ordine de idei puteti realiza si niste cosulete inedite din mileuri. Luati un balon pe post de suport, apoi cu ajutorul unei pensule intindeti pe suprafata materialului lipiciul si aplicati-l peste balon. Cand s-a uscat, cu ajutorul unui ac, spargeti balonul si voilà! Aveti propriul cosulet hand-made!

Acelasi lucru poate fi realizat si pe un set de borcane in care puteti depozita diverse condimente/dulciuri, sau pe un set de pahare care sa starneasca curiozitatea invitatilor.

Articole similare

Fodoran Mariana

RL online

Idei „de furat” pentru decorarea apartamentului

Catalina Coca

Ziua Frantei in Romania

Luana Ibacka

Lasă un comentariu