Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Apartamentul unui burlac, modern si aerisit

Dornic de cat mai multa libertate de miscare, acesta a optat pentru un decor aerisit, cu linii moderne si masculine.

Locuinta spatioasa, pe care si-a dorit-o Cristi, gazda noastra, se afla intr-un imobil cu trei etaje, construit de familia acestuia din dorinta de a parasi Bucurestiul si de a se muta la casa. In acest scop, au apelat la o agentie imobiliara, cu ajutorul careia au gasit terenul de 1000 de metri patrati din Otopeni. Casa „gazduieste” doua apartamente situate la primele doua etaje si o mansarda cu rol recreativ.

Planurile initiale s-au modificat pe parcursul lucrarilor, din diverse motive, imobilul devenind mult mai mare decat se estimase (700 mp). In aceste conditii, membrii familiei au convenit sa apeleze la arhitecta Alina Alecu pentru a-i ajuta la capitolele compartimentare, finisare si decorare. Aceasta a tinut cont in primul rand de dorintele lor, dar si de rezolvarea unor erori din constructie, ce au dus la existenta unor spatii nejustificate.

Apartamentul lui Cristi, amplasat la etajul al doilea, a fost impartit in asa fel incat zona de zi, ce include livingul si diningul, sa beneficieze un spatiu amplu si aerisit. Din compartimentare mai fac parte doua dormitoare prevazute cu bai (unul este inca in curs de amenajare), o bucatarie, o terasa si o camera tehnica in care este montata centrala termica. „Inca de la inceput am stiut ca vreau un decor modern si aerisit, bazat pe nuante neutre. Restul ideilor au venit pe parcurs de la Alina. Recunosc ca nu m-am implicat activ in demersul de amenajare. I-am oferit arhitectei mana libera in privinta alegerii materialelor si mobilierului. Acestea au fost fix pe gustul meu inca de la prima propunere, si asta datorita faptului ca ma cunoaste”, ne-a povestit proprietarul.

Mobilierul din living si dining – principalele arii de interes ale locuintei – a fost cumparat special pentru a se potrivi ideii minimaliste de decorare. Pentru amenjarea celorlalte incaperi s-a apelat la mobilier din vechea locuinta, dar si la piese realizate la comanda, dupa planurile arhitectei. Iata cateva dintre criteriile dupa care s-a ghidat Alina Alecu:

Fiind vorba despre o amenajare destinata unui domn, m-am bazat pe tonuri neutre si sobre, din aceeasi gama cromatica, cu ajutorul carora am realizat un joc inchis-deschis. Pe aceeasi idee am mers si atunci cand am ales accesoriile si finisajele. Pentru Cristi, ideea de modern era direct asociata cu esenta wenge (lemn african, care a inspirat un trend foarte popular). Ca atare, am introdus-o in decor. Aceasta se regaseste la tamplarie si partial la mobilier, in combinatie cu un alt finisaj natural, mai deschis, si cu piele. Am considerat ca pielea este un element tipic masculin, asa ca am mers nu numai pe canapele care au tapiteria realizata din acest material, dar si pe insertii la nivelul mobilierului.

Deoarece este vorba despre un spatiu deschis destul de amplu, arhitecta a decis sa sublinieze anumite zone prin intermediul unor accente de lumina si al unor „ruperi” de decor realizate cu ajutorul finisajelor.

Astfel, a optat pentru placarea anumitor portiuni de perete cu piatra naturala. „Am vrut sa focalizez atentia asupra zonelor importante din casa (precum cea de luat masa si cea de relaxare), dar si sa incalzesc decorul prin aspectul natural si brut al pietrei.”

Sistemul de iluminat mixt, realizat prin lumini indirecte (ascunse in scafe), aplice si lampadare, este responsabil de atmosfera intima a interiorului, in timp ce lumina naturala (abundenta, datorita spatiilor amplu vitrate) amplifica senzatia de aerisit.

Pentru o nota personala s-au comandat tablouri in ton cu cromatica si stilul amenajarii. Acestea poarta semnatura Simonei Pascal, o colaboratoare permanenta a arhitectei.

Bucataria, si ea destul de spatioasa, include si un mic loc destinat servirii mesei. Pentru unitate, s-a folosit aceeasi gama cromatica ca in restul apartamentului, noutatea constituind-o finisajul zebrano de la nivelul mobilierului si accentele de caramiziu introduse prin placile ceramice si tablouri.

Chiar daca pare atipic pentru un domn, Cristi si-a dorit o bucatarie mare si bine dotata, prevazuta cu multiple corpuri de stocare. „Am vrut ca bucataria sa fie in ton cu ideea de spatiu amplu si aerisit dupa care am ghidat intreaga amenajare, dar nu am dorit sa fie open space. Asa a rezultat o bucatarie inchisa generoasa.”

Si se pare ca amenajarea ii respecta toate dorintele. De altfel, Cristi ne-a marturisit ca este foarte multumit de decorul si atmosfera apartamentului sau, la fel si de colaborarea cu arhitecta Alina Alecu.

Articole similare

Cum sa alegi cea mai potrivita masa de toaleta cu oglinda si sertare

casamea.ro

Avantajele si dezavnatajele culorii alb in amanejarile spatiillor interioare

Luana Ibacka

12 milioane de dolari pentru o proprietate din Arizona

RL online

Lasă un comentariu