Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Apartament pentru turisti in Budapesta

In ultimii ani, Budapesta a devenit una dintre cele mai populare destinatii turistice, oameni din intreaga lume facandu-si rezervari in acest oras. Cererea tot mai mare de cazare a inspirat proprietarii de apartamente sa-si transforme proprietatile in spatii in care turistii se pot bucura de confortul unui camin primitor, dar adaptate pentru a servi nevoilor lor simplificate.

Un astfel de apartament este si cel pe care vi-l prezentam astazi. Locuinta masoara 30 de mp si a fost renovata de Position Collective, o companie infiintata in 2010 de catre un grup de designeri din Ungaria. Ei si-au demonstrat abilitatile creative in proiectele lor locale si strainte. Acest proiect este unul dintre cele mai interesante, in ciuda dimensiunilor reduse ale apartamentului.

Chiar daca este minuscul, interiorul pare spatios. Acest scop a fost atins fara a fi sacrificate spatiile de depozitare. Crearea unui ambient confortabil si practic intr-o locuinta mica a reprezentat o reala provocare pentru designeri. Solutia pe care au gasit-o a fost o platforma ridicata.

Apartamentul are o singura camera, care integreaza zona de dormit, bucataria si un spatiu mic de luat masa. O platforma realizata din placaj a fost construita pentru zona de dormit. Patul dublu (de fapt, o saltea) a fost plasat deasupra platformei. Dedesubt, platforma include spatiu de stocare pentru diverse lucruri, precum paturi, perne si chiar haine.

In spatele patului a fost creat un zid de stocare, care ia locul dulapurilor clasice. De altfel, intregul perete a fost tratat ca un spatiu de stocare. Acest sistem de stocare contine cuie (din lemn) care sustin o serie de rafturi. Acestea pot fi scoase si repozitionate in functie de dorintele si nevoile utilizatorului.

Sistemul se continua si in bucatarie, aici rafturile fiind utile pentru depozitarea ustensilelor, mirodeniilor, alimentelor etc. Rolul lor este similar cu cel al rafturilor standard din bucatariile obisnuite. Diferenta consta in faptul ca acest sistem de stocare mentine un aspect aerisit, permitand camerei sa para mai spatioasa.

Zona de dormit si bucataria sunt separate de o perdea cu ochiuri. Aceasta solutie permite celor doua functiuni sa functioneze ca spatii separate, mentinandu-se in acelasi timp o buna comunicare intre ele.

Ferestrele mari permit luminii sa patrunda in bucatarie, dar si in zona de dormit, gratie plasei cu ochiuri. O masa rotunda si o pereche de scaune elegante au fost plasate vizavi de zona de gatit.

In partea stanga a zonei de dormit, ascunsa in spatele patului, se afla o baie mica. Insa finisajele albe ii asigura un aspect aerisit. Spatiile de depozitare sunt, fireste, tot albe. Usa din sticla a cabinei de dus permite luminii sa patrunda in interior, iar oglinda adauga profunzime spatiului.

Sursa foto: www.homedit.com

 

Articole similare

Tehnologie ascunsa in finisaje si decoruri intr-o casa din Timisoara

revista Casa Mea

Amintiri de departe

Ana-Maria Oancea

Apartament cu 2 camere amenajat de Simona Oprea

Luana Ibacka

Lasă un comentariu