Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Apartament minimalist in centrul Romei

Spatii deschise si aerisite, mobilier si obiecte decorative reduse la minimum, dar alese cu atentie… Acestea sunt principalele reguli impuse de stilul minimalist. Un exemplu autentic il reprezinta apartamentul din imagini, situat din „inima” Romei.

Celio. Asa se numeste acest apartament de la mansarda unei cladiri din Roma, situata la doi pasi de Coloseum. Locuinta a fost renovata si redecorata de designerul Carola Vannini, cu un buget de aproximativ 250.000 de euro. Multe ferestre care au fost inchise anterior (din nu se stie ce motive) au fost redeschise. Astfel, spatiile primesc mai multa lumina naturala si comunica mai bine cu exteriorul.

Reamenajarea a inclus si unele modificari de compartimentare, cu scopul de a oferi o noua viziune asupra interiorului si o noua perspectiva de locuit. Designerul a pus accent pe adancimea spatiilor datorita unui sistem de iluminat inteligent proiectat. Relatia cu exteriorul (cladirea este inconjurata de multa verdeata) este accentuata prin podeaua din lemn, care ofera un aer natural incaperilor. Bucataria, amenajata la fel de minimalist, „ascunde” functia sa prin incorporarea aparatelor electrocasnice.

In ciuda amenajarii minimaliste, apartamentul este foarte primitor datorita elementelor naturale (lemnul), accentelor de culoare si suprafetelor mari vitrate care ofera multa lumina si o perspectiva frumoasa a exteriorului.

Articole similare

Cum scoti din anonimat o baie finisata in alb

Elena Virlan

Doi tineri si un copil intr-un apartament din Amsterdam

Alexandra Petraru

Locuinte semi-ingropate, in oras

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu