Image default
Amenajare living Practic

Apartament cu 4 camere, reconfigurat in intregime

Apartamentul a carui renovare o vom prezenta in continuare, apartine unei familii de tineri care a decis sa-i schimbe radical infatisarea. Ei au regandit planurile de amenajare in asa fel incat, la final, locuinta sa corespunda atat estetic, cat si practic, mult mai bine necesitatilor lor.

La inceputul lucrarilor de reamenajare, structura apartamentului a fost desfiintata in totalitate, fiind apoi refacuta conform noilor planuri. Acestea au prevazut reorganizarea spatiului in conformitate cu pretentiile proprietarilor. Cu alte cuvinte, la final, locuinta poseda doua zone distincte: una de zi si una de noapte. Zona de zi este complet deschisa, avand in total o suprafata de 51 mp. Perimetrul a fost organizat in asa fel incat sa poata indeplini diferite functii specifice: bucataria, locul de luat masa si locul de zi, care cuprinde si o mica zona de joaca pentru copil.

Zona de noapte este decomandata de un mic sas. Pe langa acesta, ea mai cuprinde cele doua dormitoare, baia parintilor si baia copilului.

Pentru a se putea pune in opera planurile de reamenajare a fost necesara demolarea tuturor peretilor interiori, mai putin a unei parti din peretele care separa vestibulul de dormitorul 2, si construirea unor noi pereti compartimentali. Mentionam ca niciun perete nu facea parte din structura de rezistenta a imobilului si ca lucrarile au inceput numai dupa ce au fost obtinute autorizatiile necesare.

Fisa tehnica a structurii initiale: apartament patru camere decomandate, cu aria utila de 77,8 mp, compus din living, trei dormitoare, bucatarie, hol, baie, WC serviciu la care se adauga doua logii cu suprafata totala de 5,06 mp.

Fisa tehnica a structurii finale: apartament trei camere decomandate, cu aria utila de 82,86 mp, compus din zona de zi in care sunt incluse bucataria, locul de luat masa, locul de joaca al copilului, loc zi si holul acces intrare si zona de noapte care cuprinde sasul, doua dormitoare si doua bai.

Articole similare

Cum ne putem reconfigura apartamentul?

casamea.ro

Bucataria din nisa – o solutie practica pentru locuintele mici

Catalina Coca

Un decor prietenos

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu