Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Apartament colorat in Tel Aviv, cu vedere spre mare

Aerul relaxat si atmosfera luminoasa din apartamentul din imagini par a fi „de-a locului”, intr-o amenajare despre care spunem cu mana pe inima ca se potriveste manusa cu sarmul Tel Aviv-ului.

Orasul israelian situat la malul Marii Mediterane este o asezare cosmopolita si cu adevarat liberala, o surpriza rara in universul traditionalist al Orientului Mijlociu. Un pol de atractie pentru turisti de toate tipurile si orientarile, Tel Aviv-ul este un centru artistic efervescent, un nucleu de distractie si o destinatie insorita pe toata perioada anului. Acestea fiind spuse, cum poate fi un apartament din Tel Aviv altfel decat aerisit, luminos, colorat, cu aer occidental imbinat cu o doza de caldura orientala si plin de elemente artistice?

Apartamentul din imagini este situat intr-o cladire construita in anul 1933, iar suprafata lui ocupa un intreg nivel al cladirii, avand parte de o larga vedere spre mare. La reamenajarea locuintei, scopul designer-ului Tsipi Yavets Chen (de la myTema Studio) a fost sa deschida spatiul pentru a maximiza aportul de lumina naturala, dar si de a profita de panoramele maritime de care beneficiaza apartamentul.

O bogatie de stiluri intr-un decor simplu si relaxat

Inspirat din mixul de elemente care poata numele simplist de „stil international”, interiorul are un look curat si un aer modern, cu mobilier tipic mijlocului de secol XX, cu arta contemporana dispusa peste tot si cu covoare tesute de inspiratie orientala.

Daca tot vorbim de mobilier, acesta este o supriza la fiecare pas – proprietarii chiar n-au cum sa se plictiseasca in propria casa! Toate mesele, comodele, noptierele, biroul si rafturile sunt realizate din lemn masiv, lacuit, intr-o culoare deschisa, ca de miere. Acestea sunt parte a unui set si reprezeinta elemente care echilibreaza compozitia, dandu-le un sens de continuitate. In afara de acestea, restul pieselor de mobilier abunda de culori, modele si stiluri, de la scaunele colorate diferit ale mesei din locul de luat masa, pana la sezlongul iconic realizat de Le Corbusier, prezentat in 1929 la Paris.    

Culori, culori, de 3 ori culori!

Explozia de culori face trecerea intre mobilier (de canapeaua roz fuchsia sau de usa turcoaz am mentionat?) si tablourile supradimensionate, colorate si foarte abstracte.  Insa adevaratele agregatoare de culori sunt covoarele, desi prezenta lor bogata este discreta.

Apartamentul israelian a fost realizat cu mare atentie la detalii, iar pentru amatorii de istorie si arhitectura este un deliciu sa gaseasca in locuinta acele elemente originale sau contemporane cu perioada in care a fost construita cladirea. Astfel, prezenta sezlongului nu este doar una intamplatoare, ci s-a cautat trecerea „stilului international” prin toate decadele si influentele sale. De asemenea, pardoseala originala s-a pastrat, iar acel verde maritim da un plus de relaxare, dar si de simplitate atmosferei.

Sursa foto: www.design-milk.com

Articole similare

Ideile proprietarilor in constructia casei

Luana Ibacka

Design inteligent intr-un penthouse din Israel

Elena Virlan

Viziunea unui arhitect

Luana Ibacka

Lasă un comentariu