Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Apartament amenajat in doua saptamani

Culori de pamant

Din putinele discutii avute cu beneficiarii, Amalia a aflat ca le plac culorile de pamant. Prin urmare, acestea sunt prezente preponderent in zona de zi. Scaunele de dining sunt imbracate cu inlocuitor de piele maro, iar canapeaua si taburetul (care tine loc si de masuta) sunt finisate cu material textil maro si bej inchis, in diverse modele.

PAL, sticla si fier

In ceea ce priveste materialele, designerul a mers pe varianta PAL si sticla vopsita, combinatie care se regaseste la mobilierul din zona de tv, precum si la cel de dining. Sticla este prezenta la blatul mesei de dining, la baza masutei de cafea si la majoritatea corpurilor de iluminat, ca element decorativ. Din decor nu lipseste nici fierul, care intra in compozitia ramelor oglinzilor si obiectelor decorative.

Apartamentul face parte din complexul rezidential Edenia, situat in cartierul Titan din capitala. Proprietarii au ajuns aici dupa ce anterior vizionasera alte apartamente situate in apropiere, dar care se dovedisera a nu fi suficient de ofertante pentru ei. Le-a placut insa zona, motiv pentru care au continuat sa mearga la vizionari pana cand le-a fost prezentat acest apartament cu trei camere, pe care l-au indragit imediat. E drept ca decizia le-a fost influentata si de faptul ca ansamblul dispune de parcare subterana, spatii de joaca pentru copii si ca in apropiere se afla un hipermarket.

Pentru ca trebuiau sa se mute intr-un timp foarte scurt si nu aveau niciun fel de experienta in amenajarea unei locuinte, au apelat la designerul Amalia Predescu, careia i-au oferit libertate deplina. In momentul in care Amalia a preluat proiectul, apartamentul era finisat, existau deja parchetul, placile ceramice, obiectele sanitare si mobilierul de bucatarie (faceau parte din pachetul standard oferit de catre dezvoltator). Deoarece proprietarii nu s-au aflau in tara in perioada in care locuinta urma sa fie amenajata, Amalia a trebuit sa isi caute alte surse de inspiratie.

 „M-a inspirat foarte mult imaginea intregului complex, apoi materialele de finisaj – atat cele din zonele comune, cat si cele din apartament. Am pornit de la ideea unei familii tinere. Designul pe care l-am propus reflecta un stil de viata modern, in continua miscare. De asemenea, am urmarit sa creez cat mai multe spatii de depozitare, usor reinterpretate, am incercat sa obtin in zona de zi un spatiu de relaxare cat mai mare si o zona de luat masa pe masura”.

Deoarece Amalia avea doar doua saptamani la dispozitie pentru decorarea apartamentului, a considerat ca este mai avantajos sa cumpere mobila si sa renunte la varianta la comanda care, e adevarat, s-ar fi integrat mai bine in spatiul disponibil. Cu exceptia modulelor de tv, canapelei si mesei de dining (achizitionate de la Staer), majoritatea corpurilor de mobilier, dar si o parte dintre accesorii le-a cumparat de la Ikea, deoarece aici a gasit cel mai bun raport calitate-pret: „Cand vrei sa faci o amenajare completa, in timp record si cu un buget restrans, Ikea reprezinta momentan cea mai rezonabila solutie”, mi-a explicat designerul. La respectarea termenului de amenajare a contribuit si faptul ca de-a lungul timpului si-a facut diverse relatii cu furnizorii, iar lucrurile s-au desfasurat fara incidente neplacute. Astfel, in doar 14 zile, a reusit sa dea viata unui nou spatiu de locuit.

Datorita finisajelor in culori neutre, dormitorul matrimonial permitea inserarea unor accente de culoare diferite. Amalia a ales mobilier maro, pentru a pastra aspectul unitar al locuintei, insa a considerat necesar sa utilizeze la nivelul textilelor culori mai puternice, cum ar fi rosu, pentru ca decorul sa nu fie prea tern.

Material realizat cu sprijinul designerului Amalia Predescu, tel.: 0744-681.216, www.dekoredesign.ro

Articole similare

Casa traditionala autentica la 2 km de Bucuresti

casamea.ro

Mobilier: Pasiune pentru lemn

RL online

Ai pod? Foloseste-l

VELUX

Lasă un comentariu