Image default
Amenajari Exterioare

Apa din piscine poate fi calda chiar si iarna

De aceea, din ce in ce mai utilizate pentru a asigura apa calda sunt panourile solare.
Un prim sistem de incalzire a apei menajere si din piscine il constituie un circuit din tuburi de culoare inchisă inserat la circuitul de filtrare traditional al piscinei. In acest fel, apa din piscina este pompata in sistemul acesta de unde preia direct energia soarelui fara nicio alta piesa intermediara.
Circuitul este prevazut cu un termostat diferential electronic care verifica temperatura de la tubulatura si din piscine, iar daca diferenta este pozitiva, se porneste automat pompa de recirculare.
Atunci cand temperaturile se egalizeaza, pompa este oprita automat. Acest sistem permite reglarea temperaturii apei din piscina la o valoare fixa cuprinsa intre 25 şi 30 de grade Celsius. Acest sistem se poate utiliza atat pentru stranduri de mari dimensiuni, cat si pentru piscinele private, randamentul acestora fiind foarte bun.
O alta modalitate de incalzire a apei din piscina folosind energia solara poate fi si utilizarea panourilor solare. Principiul de functionare este similar. Avantajul sistemului este acela ca poate functiona tot timpul anului, in cazul in care aveti o piscina acoperita. Dezavantajul este legat de costul sistemului care este mai ridicat datorita accesoriilor suplimentare, insa economiile se dovedesc a fi de 70% la costurile facturilor la gaze sau energie electrica.

Articole similare

Gradina interioara, sursa de relaxare

Oana Voicu

Udarea prin picurare: exacta si economica!

Gardena

Intretinerea si curatarea piscinelor

Catalina Coca

Lasă un comentariu