Image default
Legislatie Solutii Constructive

Anul 2017: momentul ideal pentru a-ti achizitiona o locuinta

Primul trimestru din anul 2017 ne demonstreaza un lucru: piata imobiliara s-a dezmortit si se afla pe un trend ascendent stabilizat. Daca planuiesti sa-ti achizitionezi o locuinta, acum este momentul! Expertii spun ca sunt sanse mici ca preturile sa scada in viitorul apropiat si mediu, din contra, pot doar sa urce, asa cum se intampla de circa 3 ani.

Piata imobiliara este intr-un ritm ascendent

Criza financiara din intervalul 2008 – 2014 a afectat mult piata imobiliara, iar cei care au dispus de suficiente fonduri in acea perioada au putut sa faca investitii imobiliare la cel mai mic pret, prag ce s-a atins in al doilea trimestru din anul 2014. De la sfarsitul acelui an, insa, preturile au inceput sa creasca, iar traiectoria ascendenta imprimata atunci pare sa fie o stare de fapt, semn ca puterea de cumparare a romanilor a crescut si continua sa se mentina pe aceasta directie.

In Romania, insa, rata de majorare a preturilor este sub nivelul european. Prin urmare, daca n-ai investit pana acum, este cazul sa te gandesti mai bine la aceasta posibilitate. Te afli intr-un moment ideal: pe o piata ascendenta care poate sa-ti aduca profit sigur, intr-un punct in care ritmul de crestere este constant, dar nu deosebit de abrupt. Acest lucru inseamna, practic, ca pe termen cel putin mediu, acum (chiar cand citesti acest articol) este momentul in care piata va fi cea mai joasa.

Oferta variata, preturi variate

Toate aceste tendinte se reflecta, bineinteles, si in oferta imobiliara. In ultimii 2-3 ani au inceput sa apara pe piata oferte imobiliare mai variate, de la zonele de periferie, care s-au dezvoltat intr-un ritm alert in jurul oraselor mari, pana la pozitii exclusive, centrale, bine conectate la mijloacele de transport in comun si la alte servicii.

Din ce in ce mai des, cumparatorii sunt dispusi sa cheltuiasca mai multi bani pentru o pozitie mai buna in cadrul orasului sau pentru imobile cu arhitectura mai moderna ori cu tehnologie verde. Din pacate pentru cei care isi doresc sa faca achizitii imobiliare prin intermediul programului Prima Casa, acest tip de locuinte, mai ales daca dispuns de un numar mai mare de camere, trece de pragul de 65000 euro impus de programul guvernamental.

Cu toate acestea, mai ales daca ai o familie numeroasa si alegerea ta este un apartament cu un numar mai mare de camere, intr-o zona rezidentiala, cu Prima Casa inca poti gasi variante excelente inspre periferiile oraselor mari, acolo unde ai parte de suficiente servicii pentru un trai absolut normal, fara a fi complet rupt de oras.

Sursa foto: www.forbes.com

Sursa foto: www.brecksville-ohio.com

Sursa foto: www.mawaridegroup.com

Articole similare

Cum sa construiesti un acoperis – tipurile de materiale si modelele existente

casamea.ro

Rezistenta mecanica si suprafete omogene cu sisteme de hidroizolatii poliuretanice

comunicat de presa

De ce am opta pentru un proiect existent

arh Marusha Picu

Lasă un comentariu