Image default
LifeStyle

Animalele de companie au un impact pozitiv asupra sanatatii stapanilor lor

Proprietarii de animale domestice ar fi mai sanatosi si mai fericiti decât persoanele care nu au, arata un studiu realizat recent de psihologi americani, potrivit maxisciences.com, citat de Agerpres.

Cel putin asa indica un studiu american publicat in cursul saptamânii in Journal of Personality and Psychology. Dupa cercetari desfasurate in trei etape, psihologi de la Universitatea din Saint-Louis si Miami au ajuns la concluzia ca animalele de companie au efecte pozitive asupra vietii proprietarilor lor, mai sanatosi si fericiti decât ceilalti.

Chiar daca descoperirea nu este o surpriza, oamenii de stiinta au analizat in detaliu ce impact fizic si psihic au câinii, pisicile si alte animale asupra celor care le detin. In acest scop, au efectuat mai multe experiente. In primul rând, au invitat 217 persoane, barbati si femei, sa raspunda la câteva chestionare, pentru a evalua elementele care diferentiaza o persoana care are animale de companie de alta care nu are. ‘Am constatat ca proprietarii de animale de companie se simt mai bine decât ceilalti… Au mai mult respect de sine, sunt mai in forma, se simt mai putin singuri si nu-si fac atâtea griji ca ceilalti’, arata autorul principal al studiului, citat de Canoe Sante.

Cercetatorii au realizat alte doua experiente, unul pe 56 de proprietari de câini, in majoritate femei cu vârsta medie de 42 de ani. Concluziile au confirmat binefacerile aduse de necuvântatoare, desi proprietarii nu dadeau semne ca ar prefera relatia cu animalul altor relatii. In afara de faptul ca intareste la proprietari respectul de sine, animalele constituie si un sprijin social când stapânul lor are nevoie de asa ceva.

‘Aceste rezultate aduc proba tangibila ca animalele au un impact deosebit de pozitiv asupra vietii stapânilor lor, atât pe plan psihic, cât si fizic, având si rolul unui important sprijin social’, incheie autorii studiului.

Articole similare

Corpuri de iluminat in forma de meduza

Elena Virlan

Cum recunoastem boala?

Happy Feet Clinic

Brichete de lux

Madalina Craciun

Lasă un comentariu