Image default
Amenajari Interioare

Amenajeaza un living rafinat cu ajutorul nuantei roz pudra

Nuantele de roz sunt adesea scapate din vedere in amenajari si ajung, pe nedrept, doar in camerele fetitelor. Variatiunile de roz pudrat pot intra in combinatii la fel de nemuritoare ca cele neutre, care au, in plus, o doza de rafinament destul de greu de obtinut.

Perceptia culorii roz in amenajari

Atunci cand vrem sa introducem o culoare intr-o amenajare, este indicat sa intelegem ce valente poate avea aceasta, intocmai pentru a putea explora corect caracteristicile ei si pentru a putea obtine un rezultat spectaculos.

Rozul nu este o culoare primara, ci este alcatuit din combinatia de rosu si alb, in diverse proportii. Rozul pudrat are o doza mare de alb, ceea ce il face o culoare luminoasa, care reflecta in mare masura lumina. Desi este considerata o culoare eminamente feminina, in functie de asocierile de culori, rozul poate fi deopotriva o nuanta calda sau una rece. Armonizat cu gri, negru sau bej, rozul poate fi folosit cu succes si pentru o amenajare neutra sau masculina.

Toate aceste subtilitati ale rozului pudrat (si ale rozului in general) deschid o multime de posibilitati de amenajare. Pentru un efect de rafinament, totusi, te sfatuim sa nu insisti pe contraste puternice si culori violente, deoarece acestea, oricat de mult ne-ar placea, devin apasatoare si „depasite” intr-un timp foarte scurt.

Asocieri de roz pudra cu alte culori

Rozul merge surprinzator de bine cu texturi si nuante naturale de lemn, cu alb si negru, dar si cu mov, verde deschis si magenta. Insa combinatiile noastre preferate pentru rozul pudra sunt griurile, mai pale sau mai inchise, bejurile, verdele, movul – pruna si ciocolatiul.

Combinatia de roz pudrat cu gri este una rece si se potriveste minunat amenajarilor contemporane, minimaliste, in stil scandinav. In acelasi timp, stilul clasic, in nuante similare, se poate dovedi o alegere potrivita pentru un decor care poate face fata trecerii timpului. In aceasta combinatie, rozul aduce putina caldura, desi isi pastreaza caracterul rece.

In asociere cu alb si bejuri deschise, eventual cu accente de lemn inchis la culoare, poate deveni reteta pentru un interior modern, curat si luminos. Mici accente de verde proaspat si galben pot duce amenajarea intr-o directie feminina, primavaratica.

Cel mai greu de controlat este combinatia de roz pudrat cu ciocolatiu si bejuri mai intense, pline. Insa, realizata corect, amenajarea poate da un aer luxos, pretios. In acest context, accentele se pot alege din sfera texturilor metalice, de preferinta nuantele de cupru, insa nici auriul sau argintiul cromat nu sunt de ignorat. Vedeta unei astfel de combinatii, insa, trebuie sa fie lumina, in special cea artificiala. De preferinta, poti folosi lumina ambientala, calda, provenita din mai multe surse.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Detaliile pot influenta decisiv succesul unui local

RL online

Husele transforma livingul

Elena Turcu

Asortam si castigam

RL online

Lasă un comentariu