Image default
Practic

Amenajarea unui dressing in balconul apartamentului

Fie pentru ca apartamentele noastre nu au o priveliste care sa ne bucure sau pentru a ne izola locuintele de temperaturile de afara ori de zgomotul strazii, uitam deseori de balcoanele noastre si le folosim ca un un spatiu in care depozitam lucruri nefolositoare. In realitate, pierzi, astfel, circa 4 mp din suprafata apartamentului tau pe care ii poti utiliza pentru a creste nivelul de confort al locuintei.

Daca balconul bucatariei il mai folosesti pentru depozitarea muraturilor peste an sau pentru tot felul de obiecte de gatit rar utilizate, balconul de la dormitor nu are nici macar acest rol umil. Acolo, cel mai probabil, iti usuci hainele sau tii la pastrare lenjeriile si pilotele.

Ce-i lipseste apartamentului tau? Un dressing!

Iti propunem o mica tema de gandire: daca ai avea un dormitor cu circa 4-5 m mai mare, ce ai amenaja in plus? Sau ce functiune ai adauga dormitorului tau pentru a avea un grad mai ridicat de confort? Daca nu ti-ai dat inca raspunsul la aceste intrebari, indraznim sa raspundem noi pentru tine: un dressing.

Este clar ca spatiul de depozitare este o problema in majoritatea apartamentelor de bloc, mai ales in cele vechi. Dormitoarele nu sunt intotdeauna incapatoare, iar dulapurile pe care le poti integra acolo nu asigura suficient spatiu pentru depozitarea hainelor. Un balcon adiacent dormitorului, pe care il poti accesa imediat din camera de dormit, poate fi spatiul perfect pentru amenajarea unui dressing unde sa-ti poti tine hainele in conditii bune, eliberandu-ti, astfel, o parte consistenta din dormitor.

Creeaza o atmosfera calda in balcon

Daca balconul este ingust, nu te sfatuim sa recurgi la mobilier masiv. Poti utiliza stendere de haine si suporturi orizontale pentru umerase. Daca alegi, totusi, mobilier, asigura-te ca acestea au rafturile deschise, fara fronturi, lasandu-ti hainele la vedere.

In cazul in care peretii balconului nu iti ajung, poti alege sa obturezi partial fereastra. Nu iti recomandam, insa daca o faci, ai grija sa pastrezi o suprafata suficienta de vitraj pentru a-ti ilumina dormitorul care risca, astfel, sa ramana fara lumina. Pentru a accentua zona ferestrei, poti alege sa plasezi sub ea o masuta de toaleta si machiaj.

Intr-un final, va trebui sa dai personalitate balconului, pentru a-l face sa para o camera a locuintei, nu balconul ignorat de dinainte. Un mic covoras si o vaza cu flori pot sa contribuie semnificativ la schimbarea aspectului acestui spatiu adiacent. De asemenea, niste perdele mai pretioase cu draperii, asa cum ai pune in dormitor sau in living, pot sa fie potrivite, in functie de design. Si lucrurile depozitate pot contribui la aspectul final al incaperii, asa ca lasa-ti, de exemplu, colectia de bijuterii la vedere!

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Camere de copii, practice si colorate

Catalina Coca

Amenajari la inaltime pentru camera copilului

Georgiana Sfarlea

Dormitor pentru Craiasa Zapezii

Laura Ilica

Lasă un comentariu