Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajarea unui apartament mic, de un minimalism „cald”

Decorurile minimaliste ne-au obisnuit cu game cromatice reci, cu multe suprafete de origine minerala (piatra, beton), cu jocuri de griuri si, eventual, cu accente intr-o culoare contrastanta. Se poate, insa, si altfel. Acest apartament cu incaperi de dimensiuni destul de reduse reuseste sa se foloseasca de minimalism pentru a parea mai spatios, insa pastrand senzatia de „caldura” necesara unei locuinte care sa fie „acasa” pentru proprietarii ei.

Deoarece camerele sunt destul de mici, albul a fost o alegere necesara pentru finisarea peretilor si a plafoanelor, reflectand lumina si dand senzatia de mai mult spatiu. Un alt artificiu, care tine de stilul minimalist, a fost popularea locuintei cu putine obiecte, insa voluminoase. Nu exista niciun obiect mic care sa creeze efectul de dezordine, care sa faca incaperile sa para prea incarcate.

Livingul abordeaza ideea simetriei: doua fotolii mari se ordoneaza de-o parte si de cealalta a canapelei negre, o masa dintr-un lemn in tonuri calde este plasata perfect intre obiectele de sezut, iar doua corpuri cu rafturi deschise sunt amplasate simetric pe doi pereti opusi. Doua vaza cilindrice, mari, evidentiaza intrarea si dau textura spatiului. Desi pare o amenajare banala, forma corpurilor cu rafturi aduce dinamism incaperii, iar galbenul fotoliilor reprezinta acel accent necesar de culoare, regasit si in tabloul plasat deasupra canapelei. Toata atmosfera este „incalzita” de tonul cald al lemnului utilizat pentru mobilier si pardoseala. Covorul negru subliniaza si mai mult simetria, insa aduce unitate amenajarii.

Bucataria de dimensiuni mici a fost abordata in acelasi stil. Locul de luat masa, in nuante de alb si galben pai – aceeasi combinatie cromatica cu cea a fotoliilor, este centrul de interes al zonei. Mobilierul, desi foarte incapator, este aproape invizibil, asta deoarece peretele opus ferestrei a fost mobilat in totalitate, iar corpurile au fronturi albe, lucioase – se distinge doar cuptorul care devine un obiect decorativ. Pe peretele lung, vizibil frontal din camera de zi, mobilierul este pozitionat doar in partea inferioara, in spatele lui reliefandu-se o suprafata frumos texturata din marmura in nuante de miere.

In dormitor nu se pastreaza aceeasi gama cromatica, insa designerii au reusit sa realizeze o amenajare care sa nu faca nota discordanta. Alb, bejuri si maro sunt utilizate pentru aceasta incapere, in ideea de a contura o atmosfera relaxanta. Detaliile subtile care aduc unitate in cadrul intregului apartament sunt tabloul cu o grafica similara cu a celui din living si vazele mari care incadreaza zona televizorului.

Camera copilului, in schimb, este amenajata in aceeasi idee cu living-ul – accentul galben fiind prezent, de data aceasta, la patul – canapea. Nuanta aduce acea veselie potrivita camerei celui mic, pastrand, insa, acelasi decor neutru, dar cald.

Baile preiau accentul mineral pe care l-am vazut initial la peretele din bucatarie, insa marmura are nuante mai inchise. Lipsesc accentele de culoare: in baia matrimoniala predomina jocul subtil de bejuri, iar baia mica are o atmosfera calduroasa datorita finisajului din lemn.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Casa moderna cu volume si forme interesante

Elena Virlan

Caminul – decembrie 2010 online doar pe www.casamea.ro

RL online

Black Friday cu preţuri mici: 10 prăjitoare de pâine ieftine

casamea.ro

Lasă un comentariu