Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Amenajarea unei gradini vintage in 3 pasi

In general, stilul vintage este delicat, feminin, primitor si foarte chic. Aceeasi atmosfera trebuie surprinsa si la exterior, in gradina sau in curtea casei.

Astfel, iata de ce „ingrediente” aveti nevoie:

1. Pentru inceput sa ne referim la piesele mai mari de mobilier, cum ar fi o bancuta, o masuta si cateva scaune. Acestea trebuie realizate neaparat din fier forjat – un material de baza in amenajarile vintage.

2. Apoi, pentru confortul invitatilor si al proprietarilor, dar si pentru imaginea gradinii, pernele decorative/husele sunt de nelipsit, la fel si fetele de masa de pe vremea bunicii. Imprimeurile florale, mileurile, dantela sunt materiale ce pot fi folosite cu cea mai mare incredere.

3. In rest, transformarea gradinii tine de accesorii. Ghivecele cu flori sunt omniprezente fie pe masuta, fie agatate de peretii casei sau ai garajului cu ajutorul unor suporturi si ele realizate din fier forjat. Daca aveti rabdare, le puteti confectiona mici huse din acelasi material ca si pernele pentru a crea o legatura intre ele.

3.1. O casuta pentru vrabiute, placute cu mesaje sugestive, cateva ustensile de gradina cu design vintage (se pot cumpara de la magazinele de specialitate), dar si tacamuri si vesela de pe vremea bunicii – toate acestea te duc mai aproape de amenajarea dorita. 

Articole similare

Aspecte de care trebuie sa tii cont in renovarea unei bai

casamea.ro

Mici secrete de-ale peisagistilor

Dan Mazilu

Gladiola, floarea de vara

Elena Turcu

Lasă un comentariu