Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Amenajarea unei garsoniere: compartimentare inteligenta si culori deschise

Care sunt cele trei zone? „Dormitorul”, bucataria si baia sunt primele spatii de care trebuie sa tineti cont, si aici ma refer la pozitionarea lor. In functie de suprafata disponibila, dar si de racordurile existente, de cele mai multe ori, dormitorul se va afla la mijloc.

Asadar, sa le luam pe rand facand referire la amenajarea de mai sus. In acest caz, bucataria este separata de restul printr-o peninsula care tina loc si de bar. Forma ei longitudinala urmareste linia ferestrei si beneficiaza de lumina din plin. Dotata cu electrocasnicele strict necesare – incorporate intr-un corp de mobilier care poate fi utilizat si ca spatiu de depozitare- aceasta este perfect functionala pentru o persoana, maxim doua.

In imediata apropiere isi face aparitia o mica zona de lucru, un birou improvizat care face legatura cu tablia „patului” si dispune totodata si de doua polite simple si foarte practice. Urmeaza dormitorul care este compus doar dintr-o saltea, economisind astfel prin lipsa unei structuri de pat. Mai mult, pentru a crea senzatia de living, paralel cu salteaua a fost adusa si o canapea micuta, alaturi de o masuta de cafea.

Pe peretele de vis-a-vis au fost montate corpuri de mobilier cu functia de dressing, dar si un LCD. Baia este singura camera separata de restul amenajarii. In ceea ce priveste cromatica, culorile deschise reprezinta cam singura optiune cand vine vorba de spatii mici. Acestea nu ingreuneaza atmosfera, ci, din contra, o „aeriseste”. In plus, sunt placute la nivel vizual, si elegante.

 

 

Articole similare

Google House: Ghid de supravietuire cu actorul Dragos Bucur

casamea.ro

Nostalgia unei ferme din Danemarca

Roxana Girceag

Interioare ecologice si etnice

Ion Diamandi

Lasă un comentariu