Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Amenajarea unei bai de serviciu de 1,92 mp

In apartamentele cu cel putin 3 camere, deseori gasesti un grup sanitar meschin, cu o suprafata de maxim 2 mp care se amenajeaza cu destul de mare dificultate. Cu toate acestea, nu este imposibil sa ai o baie de serviciu moderna, in care sa te simti „in largul tau”.

O camera de 1,92 mp, cum este aceasta baie de serviciu a unui apartament comun, este greu de amenajat tocmai datorita dimensiunilor si proportiilor. Probabil ca ai fi tentat sa alegi un singur model de placaj ceramic pentru pereti, pe care sa-l amplasezi pe toate suprafetele verticale. Este o alegere la indemana, insa nu face altceva decat sa accentueze inaltimea baii, care pare mai mare in contextul unei incaperi foarte mici. De asemenea, acelasi finisaj dispus pe intreg perimetrul va da, din nou, un sentiment de claustrare.

Texturile variate atenueaza senzatia de spatiu mic

In grupul sanitar din imagini, aceasta problema este rezolvata prin alegerea a 4 materiale diferite pentru finisarea peretilor, 3 cu nuante asemanatoare, dar texturi variate, ultimul finisaj fiind organic si intr-o culoare contrastanta. Pentru zona din spatele lavoarului, s-a aplicat un mozaic minutios din piatra naturala, aplicat piesa cu piesa. Acestea nu sunt la fata, generand denivelari si, in consecinta, umbre care ajuta la senzatia de marire optica a spatiului. Pe partea opusa, un finisaj din placi ceramice care imita lemnul, dispuse vertical, aduc aminte de inaltimea reala a incaperii.

Elemente minerale si organice

In zona din spatele vasului de toaleta, rafinamentul si eleganta marmurei subliniaza si atenueaza rugozitatea mozaicului din travertin. Deasupra marmurei, zona care atrage imediat privirile in momentul in care intri in baia de serviciu este finisata cu muschi natural – un plus de textura si culoare. In plus, fiind un material organic, firav in aparenta, aduce un echilibru fata de restul finisajelor de rang mineral. Muschiul rezista foate bine la mediul umed si fara prea multa lumina din baie, insa, pentru a evita uscarea lui, dar si pentru a-l pune mai mult in valoare, acesta este iluminat simplu cu o lampa fluorescenta.

Zona chiuvetei profita de o lumina aditionala, montata simplu pe perete, deasupra oglinzii, pentru a nu avea umbre in zona lavoarului unde iluminarea trebuie sa fie constanta. Acolo se continua conceptul mineral, lavoarul fiind realizat dintr-o singura piatra, taiata si cioplita.  Mobilierul este realizat din lemn, in aceleasi nuante ca partea minerala din amenajare, iar pardoseala imbina armonios toate aceste nuante, nefiind contrastanta.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Gradina familiei Tatoiu

Madalina Craciun

Dressing-ul, economie de spatiu si ordine in dormitorul matrimonial

Elena Turcu

Gradinile verticale, conceptul viitorului

Simona Popa

Lasă un comentariu