Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajarea simpla a unui apartament de 2 camere de 60 mp

Amenajarea unui apartament de doua camere va fi, aproape intotdeauna, centrata pe crearea a doua zone distincte: spatiul de zi in care proprietarii pot sa-si petreaca timpul liber si unde se pot primi musafirii si zona de noapte care trebuie sa fie intima, pentru un somn odihnitor. Aceleasi puncte de interes au fost aplicate si in cazul acestui apartament de 60 mp.

Demolarea unui perete pentru o camera spatioasa de zi

Primirea musafirilor si capacitatea proprietarilor de a fi niste gazde de neuitat au dus la decizia de a mari suprafata camerei de zi cat de mult a fost posibil. Astfel, bucataria larga, initial inchisa, a fost incorporata in living prin desfacerea peretelui dintre aceste doua incaperi. Disparitia peretelui a lasat, totusi, amprente pe tavan, prezenta grinzilor la nivelul plafonului reusind sa realizeze zonificarea spatiului amplu nou obtinut intr-un mod discret.

Cateva elemente care se disting in cazul acestei sufragerii – bucatarii sunt urmatoarele:

  • In zona imediat apropiata intrarii exista suficient spatiu de depozitare intr-un dulap inzidit;
  • Mobilierul de sezut (canapeaua si fotoliul) sintetizeaza intregul concept cromatic aplicat apartamentului: tonuri de bej si ciocolatiu;
  • O serie de rafturi ocupa un intreg perete al livingului si nu serveste, astfel, doar la depozitare, ci are si un rol decorativ;
  • Bucataria ampla nu face rabat de la spatiul de depozitare, fiind amenajate o multime de corpuri de mobilier atat la nivelul pardoselii, cat si suspendate;
  • Zonificarea este accentuata si de corpurile de iluminat prezente sub una dintre grinzile aparente – o idee buna deoarece orice spatiu mare are nevoie sa fie divizat in zone de interes.

Dormitorul – un spatiu sacru pentru relaxare

Obtinerea unui spatiu confortabil, propice pentru relaxare, a fost principala idee care a stat la baza amenajarii dormitorului. Aceleasi tonuri de bejuri si marouri au fost utilizate si aici, tot in combinatie cu suprafete generoase de alb. Aceasta cromatica este linistitoare si, gratie nuantei lemnului pardoselii si a jocului de texturi, nu creeaza contraste deranjante.

Lumina a fost si ea importanta pentru obtinerea unui spatiu potrivit pentru odihna, sursele principale dand o lumina difuza, completata de benzi LED pozitionate perimetral la nivelul plafonului. Acestea ajuta la o mai buna perceptie vizuala a camerei si fac tavanul sa para mai inalt.

Baia este, cum altfel, o extindere a acestor spatii, cel putin din punct de vedere cromatic. Cada intr-o forma unduitoare si jocul de texturi a finisajului ceramic de perete (mozaic cafea cu lapte si placi mari, ciocolatii) dau aerului unei zile petrecute la spa. Insa cel mai tare ne place ingeniozitatea spatiului de depozitare care este atat de incapator, insa abia poate fi sesizat!

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Reduceri de pana la 70.000 Euro + TVA la apartamente noi cu 3 si 5 camere

casamea.ro

Simplitate și Lumină Diafană într-un Apartament Central din București

comunicat de presa

Cum alegi cea mai buna pilota

Elena Virlan

Lasă un comentariu