Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajarea simpla a unei garsoniere de doar 20 mp

Garsonierele meschine sunt foarte greu de amenajat, deoarece camera principala a locuintei nu numai ca adaposteste camera de zi si locul de dormit, dar trebuie sa includa si bucataria, impreuna cu locul de luat masa. Iar cand intreaga suprafata a apartamentului are doar 20 mp, situatia se complica.

Locuinta din imagini este amenajata pentru o familie tana, fara copii. Da, ai auzit bine. Nu mai putin de doua persoane vor locui in cei 20 mp. Prima actiune facuta in acest sens a fost indepartarea tuturor peretilor de compartimentare din apartament, reimpartind spatiul in doua zone: arealul cu holul de intrare si grupul sanitar si camera de locuit.

Nuante deschise penru o locuinta luminoasa

Din punct de vedere cromatic, designerii au propus suprafete albe, lemn deschis la culoare, griuri si cateva accente de contrast (negru, turcoaz si foarte putin rosu). Aceste culori pastreaza luminozitatea camerei, aspect deosebit de important pentru o camera mica in care sunt indeplinite simultan multe functiuni.

Pentru zona de dormit, s-a optat pentru un truc binecunoscut: instalarea unui pat rabatabil care este pus pe pozitii doar in timpul noptii. Ziua, patul strans se confunda cu un spatiu de depozitare oarecare, pastrand zona de zi curata, aerisita si, bineinteles, spatioasa. Pentru o atmosfera mai placuta, mai intima, accesul spre hol este acoperit cu o perdea fluida din acelasi material ca aceea utilizata pentru zona ferestrelor. In imediata apropiere a patului exista si dressing-ul pentru haine, continuat printr-o serie de dulapuri mascate si in zona holului.

Dormitor, camera de zi si bucatarie – toate intr-o singura incapere

Bucataria este dezvoltata pe peretele de separare intre camera de zi si grupul sanitar, pozitie ideala pentru a eficientiza pozitia instalatiei sanitare. Utilizandu-se intreaga inaltime a camerei, bucataria dispune de suficient spatiu de depozitare in dulapurile cu fronturi albe. Accentul este dat de acelasi lemn deschis la culoare folosit si in restul incaperilor.

In living, zona de stat se dubleaza ca spatiu de luat masa. Nu ni se pare foarte comod, insa pentru un stil de viata in care gatitul acasa nu este o prioritate, aceasta solutie poate fi una eficienta. Pentru a rupe din monotonia albului, cei doi pereti care delimiteaza livingul sunt finisati cu un tapet geometric in nuante discrete de alb si gri. Din departare, acestea par a fi mici reliefuri, alegerea tapetului aducand un plus de textura camerei.

Un grup sanitar de invidiat

Tot un model geometric, de data aceasta mai contrastant, a fost utilizat pentru finisarea peretilor baii, unde placile ceramice tip mozaic triunghiular de pe peretele din spatele dusului se continua pe pardoseala. Combinatia de texturi rezolva, din punct de vedere vizual, problema spatiului mic al grupului sanitar. In acelasi sens, s-a optat pentru o oglinda de dimensiuni mari, dispusa pe mare parte din lungimea baii. Discrete accente rosii echilibreaza intreaga amenajare.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

O casa moderna, plina de lumina si de viata

revista Casa Mea

Caminul in viziunea barbatului

Elena Turcu

Black Friday: Outlet Design, primul outlet dedicat amenajarilor interioare din Romania

comunicat de presa

Lasă un comentariu