Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajarea moderna a unui apartament la mansarda

Spatiile de la mansarda au, cu siguranta, sarmul lor, insa vin la pachet cu cateva dezavantaje. Peretii inclinati „fura” din spatiul util si zonele angulare sunt destul de greu de mobilat. In plus, exista toate sansele sa existe o structura de rezistenta aparenta care sustine acoperisul, iar ferestrele din sarpanta primesc mai mult soare, deci au tendinta sa se supraincalzeasca. Cu toate acestea, printr-o amenajare corecta, poti profita de nenumaratele avantaje ale unui apartament situat la mansarda.

Proiectul apartamentului din imagini reuseste sa lucreze cu toate aspectele care, la prima vedere, pot parea a fi dezavantaje, iar rezultatul este o locuinta moderna, aerisita si foarte luminoasa, careia nu-i lipseste personalitatea.

Mansardele se preteaza foarte bine pentru camerele tip open-space, in care mai multe functiuni „convietuiesc” in cadrul aceleiasi incaperi. In acest apartament, s-a optat pentru o camera a familiei in care se afla deopotriva living-ul, bucataria si zona de luat masa. Aici, structura vizibila din lemn preia rolul de a zonifica intreg spatiul, delimitand functiunile in mod discret. Mai mult, nuanta lemnului folosit pentru stalpi si grinzi este preluata si in cea a pardoselii si a unor obiecte de mobilier.

Ferestrele inclinate scalda in lumina intregul spatiu, din mai multe directii, iar suprafetele albe ale peretilor si blatului de lucru din bucatarie reflecta si mai mult lumina. Peretii inclinati sunt un avantaj in aceasta amenajare, deoarece limiteaza gabaritul mobilierului, constribuind la realizarea atmosferei aerisite, lipsite de dezordine. Pe langa nuantele neutre, singurele accente timide de culoare sunt galbenul solar si albastrul, prezente in cantitati foarte mici.

Cele doua dormitoare preiau aceeasi gama cromatica, insa albastrul devine o culoare de accent puternica. Aceasta scoate in evidenta peretii – timpan, cu forma specifica data de panta acoperisului. Pe acest fundal se contureaza foarte bine obiectele de mobilier si accesoriile deschise la culoare (alb, lemn in nuanta de fag): biblioteca, biroul, tablia patului, elemente decorative agatate pe perete.

Toate camerele de locuit profita de doua grupuri sanitare cu dimensiuni generoase. Schema de culori este una simpla: vopsea lavabila si obiecte sanitare albe si finisaje ceramice bej, similare nuantei de fag a mobilierului.

In ansamblul lui, acest apartament de la mansarda are o amenajare moderna, cu influente scandinave si reuseste sa transforme in puncte pozitive dezavantajele arhitecturale. Mai mult, desi se pastreaza simpla, casa are numeroase depozitari care sa tina obiectele proprietarilor ascunse privirii.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Integrata in peisajul urban al Bucurestiului

casamea.ro

8 sfaturi pentru a aşeza corect tablourile

Lucia Lazar

Amenajare ingenioasa a unui apartament de 45 de mp

Elena Virlan

Lasă un comentariu