Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajarea minimalista a unui apartament mic de doua camere

Alegerea stilului minimalist pentru amenajarea acestui apartament mic, cu 2 camere, de doar 45 mp a permis crearea unui interior functional si armonios. Stilul a lasat sa existe suficient spatiu liber, deoarece s-au introdus doar acele piese de mobilier necesare. Astfel, un minim de mobilier, liniile simple si curate ale amenajarii, lipsa elementelor elaborate de decor – toate acestea au generat sentimentul unui interior aerisit, desi mic.

Living room in tonuri deschise la culoare

Aceasta camera este dominata de tonuri de bej si alb cremos, care se regasesc atat in pigmentii vopselelor lavabile in care au fost imbracati peretii, dar si in piesele de mobilier si decoratiuni. Canapeaua, mobilierul, covorul, perdeaua si draperia – toate sunt simple si realizate in nuante neutre de bej. Ele pot functiona impreuna, dand spatialitate incaperii, datorita faptului ca au nuante si texturi usor diferite. Mai mult, ele sunt echilibrate de culoarea inchisa, rosiatica, a lemnului din care a fost realizat parchetul, esenta de lemn care se regaseste si in blatul mesei de cafea, dar si in detaliul de pe frontul dulapului.

Cateva pete de culoare discrete sunt aduse cu ajutorul unor mici decoratiuni: un tablou cu un peisaj natural si cateva perne decorative in nuante pastelate de verde si albastru. Combinatia ni se pare discreta, insa aduce prospetime incaperii. Si, desi ne place, trebuie sa remarcam cat de simplu ii este proprietarului sa schimbe accentele de culoare in functie de sezon sau de preferinte.

O bucatarie cu un design riguros

Bucataria este, probabil, cea mai austera incapere din aceasta locuinta care, la o prima vedere, pare destul de prietenoasa. Desi gasim aproape aceeasi combinatie de culori (lemnul parchetului din living este utilizat la fronturile mobilierului inferior), tonurile de bej cald au fost inlocuite de un alb simplu, curat. Acest lucru da senzatia de igiena, necesara unei bucatarii, insa face spatiul sa para mai rece din punct de vedere vizual.

Pe langa paleta de culori utilizata, la crearea acestei senzatii austere participa si faptul ca nu exista decoratiuni sau obiecte lasate pe blatul de lucru. Pentru ca bucataria este foarte mica si s-a dorit amenajarea unui loc confortabil de luat masa, designerii au incercat sa elimine toate electrocasnicele mici din campul vizual, dand astfel senzatia de spatialitate. Toate cele utile bucatariei se ascund, in schimb, in spatele usilor dulapurilor incapatoare.

Biroul – o camera ingusta si problematica

Dimensiunile biroului-dormitor au reprezentat o problema in amenajarea acestui spatiu. Fiind foarte ingust, s-a renuntat rapid la ideea amplasarii unui pat, deoarece ar fi ocupat spatiul intregii camere si ar fi fost dificil de pastrat un culoar de trecere.

Astfel, aceasta camera devenit birou, amenajata intr-un stil similar living-ului, insa in nuante neutre mai contrastante. Aici s-au introdus elemente si texturi mai masculine: tapiserie si draperii tip panza de culoare gri, dressing gri cu fronturi usor lucioase, covor cu fir scurt intr-o nuanta mai rece de bej si un maroniu masculin la tapiseria scaunului de lectura.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

5 idei de redecorare cu buget aproape zero

casamea.ro

Spatii de inchiriat disponibile prin SC ICSIM SA

RL online

O mansarda luxoasa si spatioasa

Catalina Coca

Lasă un comentariu