Image default
Solutii Constructive

Amenajarea dormitorului la mansarda: o idee buna sau nu?

Astazi, mansarda are o multime de destinatii, de la birou, zona de relaxare (living), pana la baie si camera de copii. Dormitorul pare a fi si el o varianta fezabila. Nu exista prea multe impedimente in amenajarea unei camere matrimoniale sau single, dedicata odihnei.

In primul rand, atmosfera din mansarda nu va mai fi intalnita in nicio alta parte din locuinta. Inimitatea pe care o regasesti in aceasta camera este de neinlocuit. Datorita ferestrelor specifice mansardei, dormitorul nu va duce lipsa de lumina naturala pe timpul zilei, iar noaptea vei avea un somn linistit sub clar de luna.

Mai mult, dormitorul din mansarda este potrivit atat adolescentilor care isi doresc mai multa „libertate”, cat si copiilor care de multe ori se dovedesc a fi galagiosi si pot deranja invitatii din living sau din camera de oaspeti.

In rest, nu exista nicio diferenta intre amenajarea unui dormitor la mansarda sau la etaj. Singurele dezavantaje sunt date de inaltimea mansardei, de cat de inclinat este acoperisul (trebuie sa tineti cont de acest lucru in functie de persoanele care vor locui acolo), dar si de faptul ca urcatul zilnnic se poate dovedi problematic pentru anumite persoane.

 

Articole similare

Materiale de constructie eco

Elena Turcu

Bowindow-ul, o fereastra diferita

RL online

Statii mobile de sortare a agregatelor minerale

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu