Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajarea bucatariei pe verticala

Atunci cand te confrunti cu lipsa spatiului, o idee inspirata este aceea de a iti dezvolta amenajarea pe verticala. Prin urmare, atunci cand iti proiectezi mobila pentru bucatarie, ia in calcul aceasta optiune.

Opteaza pentru corpuri suspendate si cat mai inalte. Chiar daca politele de sus sunt mai greu accesibile, vei vedea ca sunt foarte utile pentru vasele pe care le folosesti mai rar sau pentru conservele pe care le pui la pastrare.

Citeste si: 12 idei pentru a maximiza spatiul intr-o bucatarie mica

Pentru compartimentele ”ordonate” poti folosi usi de sticla, eventual sablata. Transparenta lor nu da aceeasi greutate ca o suprafata compacta si deci nu ”incarca spatiul”. Cel mai indicat pentru un spatiu mic este un mobilier in forma de ”L” sau ”U” care lasa liber centru camerei si exploateaza suprafata peretilor.

Valorifica spatiul cu ajutorul accesoriilor. In acest demers se vor dovedi utile orice tip de polite, cosuri, rafturi si accesorii suspendate. Acestea se pot prinde de tavan sau pe unul dintre pereti, salvand spatiul si totodata decorand incaperea. O bara cu carlige sau una magnetica pot suplini un sertar.

Citeste si: Cum gestionam spatiul intr-o bucatarie mica?

Un alt aspect ce trebuie luat in seama sunt electrocasnicele. Alege modele mai mici si opteaza pentru variantele incorporabile. Acest lucru poate fi foarte practic cand vine vorba de cuptor, masina de spalat vase, microunde sau espressor, acestea putand fi grupate (suprapuse) in cadrul unei coloane de mobilier.

Citeste si: 4 trucuri pentru o bucatarie mica, dar organizata si aerisita

Articole similare

Suplimentele MEDIEN HOLDING

RL online

Un camin fericit in alb si negru

Elena Virlan

O calatorie imaginara catre Calea lactee

casamea.ro

Lasă un comentariu