Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajarea bucatariei intr-un apartament minuscul

Intr-un apartament mic de bloc, amenajarea unei bucatarii practice este o adevarata provocare. Suprafata mica impune unele restrictii in ceea ce priveste materialele si culorile, insa acest lucru nu afecteaza functionalitatea incaperii.

Multi dintre proprietarii apartamentelor de bloc se confrunta cu problema spatiilor mici. Dintre functiuni, bucataria si baia par sa dea cele mai mari batai de cap. Una dintre cele mai utilizate solutii consta in amplasarea frigiderului pe hol si/sau a aragazului in balcon.

Citeste si: Cum amenajezi o bucatarie mica

Optand pentru modele incorporabile, nu mai este necesara amplasarea aparatelor electrocasnice in alte incaperi. Pentru un aspect unitar, frigiderul poate fi camuflat in mobilier. Acesta din urma joaca un rol foarte important in amenajare. Un mobilier practic ar trebui sa contina sertare cu extractie totala, cosuri extractibile si cat mai multe organizatoare.

Citeste si: Cum amenajezi o bucatarie ingusta

Intr-o bucatarie mica, fiecare centimetru conteaza. Daca nu exista spatiu pentru amplasarea unui numar suficient de corpuri de mobilier, trebuie eficientizate cele existente. De exemplu, alegeti un mobilier prevazut cu sertare sub blatul de lucru si chiar si sub chiuveta. Tot in mobilier pot fi incorporate diverse suporturi, cum ar fi cel pentru vinuri (vezi galeria foto).

Citeste si: Cum amenajezi o bucatarie patrata

Delimitarea acestei functiuni de restul locuintei se poate face prin culori, materiale (finisaje) sau trucuri de ordin estetic (de exemplu, prin crearea unui tavan fals). Culorile joaca, de asemenea, un rol important. Din schema de culori nu trebuie sa lipseasca albul si nuantele deschise.

Bucataria din imagini integreaza aproape toate solutiile mentionate mai sus. 

Articole similare

Cristina alege decorul vintage

Laura Ilica

20 de bucatarii amenajate in stil industrial

Olivia Vereha

Casa-avion din padurea tropicala

Georgiana Sfarlea

Lasă un comentariu