Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajarea baii la mansarda: sfaturi utile

In ultimii ani, mansarda a castigat din ce in ce mai  multa atentie si, astazi, ea nu mai este privita doar ca un simplu pod destinat spatiilor de depozitare, ci este tratata precum orice alta camera din locuinta.

De aceea, in principiu, nu exista exceptii in ceea ce priveste scopul mansardei, fie ca vorbim de amenajarea unui living, al unui dormitor sau chiar al unei bucatarii.

De data aceasta o sa facem referire la amenajarea unei bai in „podul casei”. Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este spatiul, care este dat atat de suprafata mansardei cat si de gradul de inclinare al acoperisului, acestea fiind importante in luarea unei decizii importante: baie „de servici”, baie dotata cu o cabina de dus practica sau cu o cada somptuoasa.  

De asemenea, poate fi o baie pentru copii – daca spatiul este micut si daca camera acestora este situata la etaj- sau o baie pentru oaspeti care poate fi impartita intre doua dormitoare.

In ceea ce priveste design-ul, puteti aborda aproape orice stil, insa minimalismul este poate cea mai buna alegere in acest caz. De asemenea, apelati la culori deschise care vor lumina si mai mult incaperea, si asta sub razele soarelui ce vor patrunde prin ferestrele specifice mansardei. Iar noaptea, veti avea parte de o atmosfera romantica si de o baie relaxanta sub cerul instelat.

In ceea ce priveste materialele, lemnul si mozaicul arata foarte bine intr-o baie la mansarda, primul finisaj fiind mai calduros si mai primitor, in timp ce, cel de-al doilea iti ofera posibilitatea de a avea o baie sofisticata, dar care sa nu te coste mult tinand cont de suprafata mult mai mica fata de o baie normala.

Articole similare

O casa ridicata cu respect pentru natura

casamea.ro

Casa dupa modelul conacelor boieresti

Simona Popa

BioCasa: materiale reciclabile si energie verde

Madalina Constantin

Lasă un comentariu