Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Amenajare sobra cu accente moderne

Cererea proprietarului a fost una singura si anume integrarea tuturor tablourilor vechi si cu mare insemnatate sentimentala in contextual general al amenajarii. Au urmat discutii despre modul de viata, hobby-uri si necesitati pentru a crea imaginea de ansamblu a intregului concept de design interior.

Pornim prin a prezenta dormitorul matrimonial pe care il descriem ca fiind simplu si practic in care singura piesa de mobilier pentru care am optat este patul, care ocupa majoritatea spatiului din camera. Culorile alese sunt naturale: maron la tapiteria patului si draperii, alb pentru pat si pereti. Arhitectura apartamentului ne-a ajutat sa imprimam dormitorului un aer scotian datorita alegerii pietrei decorative dispusa pe cei 2 stalpi si grinda.

Cel de al doilea dormitor reprezinta din punct de vedere functional un mix intre camera de oaspeti, birou si dressing, fiind incluse aici elementele de mobilier reprezentative pentru fiecare zona. Punctul forte al acestei camere il reprezinta culoarea aleasa pentru unul din pereti si anume negru. Am optat pentru aceasta culoare tocmai pentru a scoate in evidenta tabloul maret  pictat in anul 1929 de catre bunicul proprietarului. Restul culorilor se rezuma la crem pentru mobilier si galben auriu pentru draperie.

Livingul apartamentului este dispus in L si se continua cu holul de la intrare. In contextul aceleasi teme, amenajare sobra cu accente moderne, designul livingului este unul simplu dar cu mare accent pe o culoare sobra. Iubitor al decoratiunilor si cartilor, proprietarul a solicitat integrarea unei biblioteci in care sa isi pastreze toate amintirile dar fara a parea masiva si robusta. Din aceste considerente am optat pentru o biblioteca cu design special dispusa pe peretele ce face legatura dintre living si hol. Pata de culoare ce contureaza designul livingului este verde olive, culoare tare, rece si sobra care respecta intocmai tema aleasa.

Elementul ce reuseste sa sparga monotonia in toate aspectele sale atat prin forma sa continua cat si prin material este masa, propusa a fi realizata din Corian si care reprezinta cel mai puternic accent modern din intreg designul interior al apartamentului. Nu sunt de neglijat nici tablourile de pe perete care spun o poveste, pe cea a vietii proprieterului si care sunt dispuse aleator pe peretele din spatele canapelei.

Ultima camera amenajata in acest apartament este bucataria care, la momentul la care ne-am apucat de proiect avea gresia si faianta montate. Pornind de la aceste elemente, si tinand cont de faptul ca bucatarie este ingusta si lunga am optat pentru mobilier de culoare deschisa dispus pe un singur perete si un blat de servit masa pe peretele opus. Pentru a distrage atentia de la faptul ca bucataria este ingusta am ales vopsirea peretelui paralel celui cu mobilierul in culoarea turquoise. Desi sunt diametral opuse culorile rosu si turquoise, bucataria dispune de suficiente elemente de legatura precum nuanta gri regasita la mobilier si electrocasnice.

La final, atat noi cat si proprietarul ne-am declarat multumiti de alegarile facute si caracterizam tema designului interior ca fiind una sobra dar cu accente moderne.

Amenajare realizata de http://www.designinterior-concept.ro 

Articole similare

Decoratiuni supradimensionate – cum sa le incorporezi?

Alexandra Petraru

Solutii de depozitare pentru spatii mici

Elena Virlan

Despre cum iti decorezi locuinta cu bani putini

casamea.ro

Lasă un comentariu