Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajare simpla, dar moderna, a unui apartament de 3 camere

Proprietarii acestui apartament de 3 camere in suprafata totala de 61 de metri patrati au optat pentru o amenajare simpla, cu aer modern si cu accente de minimalism si stil eco. Interiorul are toate calitatile unui spatiu primitor care se poate mentine „actual” si dupa o perioada mai lunga de timp.

Camera de zi largita

Pentru a largi spatiul de zi, s-a luat decizia realizarii unor modificari ale compartimentarii existente. Astfel, bucataria a fost integrata in spatiul living-ului, organizandu-se si un spatiu colorat de luat masa in zona de intersectie a celor doua functiuni. Spatiul astfel obtinut este perfect pentru relaxare si eficient pentru primirea oaspetilor.

In mod suprinzator, pentru amenajarea acestei incaperi, lemnul nu s-a utilizat pentru finisajul pardoselii, ci pentru finisarea unor portiuni consistente de perete si plafon. Nuanta foarte placuta de lemn este bine echilibrata cu nuante de cafeniu si alb. Pentru accent s-au folosit nuante de galben temperat si un perete viu din muschi si licheni, de un verde intens.

Bucataria preia din designul intregii incaperi, finisajul de lemn fiind elementul care atrage privirile printre piesele de mobilier cu fronturi albe. Acesta este pozitionat intr-un mod fericit intre blatul de lucru si corpurile suspendate, oferind protectie peretelui.

Dormitorul – o continuare vizuala a camerei de zi

Spatiul de dormit se percepe imediat ca facand parte din aceeasi amenajare. Mobilierul de culoare alba se descrie foarte frumos pe fundalul cald oferit de finisajul din lemn pentru perete. Un perete verde din muschi aduce putin culoare camerei, fiind exact acel element care surprinde. In rest, decoratia consta in cateva tablouri de dimensiuni diferite plasate in jurul patului, iar cateva lumini ambientale dau dinamism spatiului.

In dormitor, de-a lungul ferestrei, s-a organizat si un spatiu de lucru tip birou, pe care proprietarii il pot utiliza pentru folosirea calculatorului sau pentru lucrul ocazional de acasa.

Camera copilului

Nici camera copilului nu face nota discordanta fata de restul amenajarii, desi aici suprafata de lemn este mult mai putin vizibila, fiind prezenta in zona mobilierului – pentru realizarea blatului de lucru si a corpului suspendat.

Ce ne surprinde in mod placut este modul in care designerii au reusit sa creez spatiu suficient de depozitare in camera celui mic. Usa de acces este incadrata frumos de un corp de mobilier pozitionat pe tot peretele, pana la inaltimea palfonului. Fronturile albe fac camera sa nu para „sufocata” de mobilier. Aceleasi lumini ambientale aduc spatiului o dinamica placuta.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Electrocasnicele pe care oricine si le-ar dori acasa

Elena Virlan

Constructia unei case lacustre

Anca Ghiorghiu

De ce trebuie sa tii cont cand cumperi un blender?

Elena Virlan

Lasă un comentariu