Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajare moderna intr-un apartament cu 2 camere de 50 mp

In locuintele mici, o amenajare de succes incearca sa economiseasca cat mai mult spatiu posibil, insa fara investitii care sa te lase cu portofelul gol. Se poate amenaja un apartament functional si cu mobilier simplu, pe care il gasesti la magazinele de profil, dar care sa puna in valoare fiecare centrimetru patrat. La fel se intampla si in cazul acestui apartament cu doua camere de unde ne putem inspira si noi pentru amenajarea apartamentelor in care locuim.

Living neutru, cu trucuri de retinut

Camera de zi este amenajata intr-un stil minimalist, insa in nuante neutre, pentru a asigura longevitatea in timp a pieselor de mobilier, din punct de vedere al design-ului. O canapea in forma de L, cu tapiserie beige, este cea mai voluminoasa piesa a amenajarii, insa are si rolul cel mai important din intreaga camera. Restul mobilierului se limiteaza la o masa simpla de cafea, in nuante de venghe, si o comoda ingusta de culoare alba care ofera un spatiu minim de depozitare si pe care se poate amplasa sistemul audio. Aceasta este ridicata de la podea, un truc folosit des in spatiile mici.

Pentru a da personalitate camerei de mici dimensiuni, televizorul cu ecran plat este montat intr-o nisa de gips-carton, iluminata perimetral in partea dorsala, punand in evidenta, astfel, centrul multimedia, foarte important in aceasta camera pentru petrecerea timpului liber. Plafonul, si el amenajat discret cu lumini ambientale, intregeste decorul.

Pentru a da o nota contemporana acestei camere, s-au introdus in decor cateva piese colorate: o perna de decor si un scaun in tendinte, ambele de culoare verde lime. Un candelabru futurist complimenteaza intreaga amenajare, intr-un mod discret. Aceste piese pot fi schimbate mai des, in functie de tendinte, dand de fiecare data o noua identitate camerei.

Bucatarie surprinzator de luminoasa

In bucatarie se preia aceeasi schema cromatica. Pentru a mari vizual inaltimea camerei, peretii pe care nu este amplasat mobilier sunt finisati cu tapet cu dungi verticale, in nuante apropiate. Forma bucatariei permite amplasarea unui mobilier in forma de L, cu fronturi de culoare alba, care organizeaza spatiul in mod eficient. Finisajul din zona de protectie a blatului de lucru este tot alb, pentru a pastra luminozitatea spatiului, accentuata si de benzile LED montate pe toata desfasurata mobilierului, la partea superioara la blatului si la partea inferioara a mobilierului suspendat.

Din fericire, ramane spatiu suficient si pentru o masa pentru 3-4 persoane, din lemn cu furnir venghe. Frigiderul dublu este finisat la exterior cu otel inoxidabil slefuit, tip oglinda, care il face sa para aproape invizibil in spatiul bucatariei, chiar daca dimensiunile sale sunt generoase.

Dormitor mic, dar multifunctional

Pentru amenajarea dormitorului nu s-a ales mobilier clasic, deoarece acesta trebuie sa indeplineasca mai multe functiuni: spatiu de dormit, birou si dressing. Un dressing alb cu usi glisante, pozitionat pe o intreaga latura a dormitorului, este o alegere optima care nu face sa para ca dulapul „musca” din spatiul camerei. Patul este, defapt, o canapea extensibila care permite camerei utilizarea ca birou in timpul zilei.

La nivel de finisaje, se preia si aici ideea generala de amenajare prezenta si in living: plafon suspendat cu lumini ambientale ascunse perimetral si nuante pamantii de bejuri si marouri, combinate cu suprafete mari de alb. Pentru a aduce texura in amenajare, dar si eleganta, pe peretele opus dulapului s-a aplicat un finisaj decorativ cu reliefuri unduitoare.

Holul si grupul sanitar: functionalitate desavarsita

Cele doua zone de hol de care beneficiaza casa profita la maxim de fiecare centimetru patrat. Nisele laterale au fosat folosite pentru amplasarea unor dulapuri incastrate cu usi glisante, realizate din lemn de culoare alba si venghe, in functie de zona. Desi spatiul este mic, ramane loc suficient pentru o comoda cu pantofar si o oglinda generoasa. Plafonul cu scafe de lumina continua linia camerelor principale.

Grupul sanitar este separat in doua incaperi, o camera cu vas de toaleta si una cu lavoar si dus. Acestea sunt luminoase, finisate aproape in totalitate cu alb, singurele accente fiind usile venghe si peretele negru din spatele toaletei.

Balconul ingust este folosit ca spatiu de relaxare, amenajat contemporan, dar si ca zona pentru amplasarea temporara a uscatorului de rufe.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Domus – ianuarie-februarie 2011

RL online

Oala sub presiune – despre avantaje, recomandari si cum o alegi pe cea mai buna

casamea.ro

O baie plictisitoare transformata intr-una cu personalitate

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu