Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Amenajare moderna cu accente retro

Stilul de amenajare folosit este unul modern, cu accente retro Bauhaus din anii ’20-’30 , dupa dorinta proprietarului, dar si cu elemente glamour – stil preferat de proprietara casei.

Livingul are o suprafata de 40 mp si o zona vitrata generoasa de 6.25/2.80 m dintr-o singura bucata de sticla. Acest lucru a permis ca zona de curte interioara, frumos amenajata (unde se regaseste si garajul familiei ce adaposteste colectia de masini a proprietarului), sa reprezinte un element decorativ. Acest ”tablou panoramic” a facut ca livingul sa fie mobilat simplu.

Semineul modern lung de 3 m, cu bioetanol, este punctul central al amenajarii livingului, de care se bucura si cei din zona de dining, aflata de cealalta parte a acestuia. Etanseizarea fonica dintre cele doua spatii se face printr-o bucata de sticla termorezistenta aflata in spatele arzatoarelor. Finisajul folosit este o folie decorativa pe vertical si o placa de granit negru in zona arzatoarelor.

Lânga semineu se afla un fotoliu retro, extrem de comod, de culoare oranj PANTONE® 17-1463 Tangerine Tango (culoarea anului 2012!), ce subliniaza anul construirii acestei case. 

Elementele specifice arhitecturii moderne folosite sunt masuta de cafea din otel si sticla, lampadarul si canapeaua. Tot ce tine de partea de “logistica” a fost mascat intr-o structura de MDF, iar aparatele electronice au fost ascunse in mici dulapioare din MDF alb. 

Pardoseala este una neutra, de rasina epoxidica, iar iluminatul general se face prin doua siruri paralele de spoturi incastrate. Galeriile pentru draperii au actionare electrica si sunt dispuse in nise prevazute inca din faza de proiect.

Dormitorul si baia matrimoniala au fost amenajate modern, in alb si negru. In dormitor exista 3 usi, mobilarea lui fiind destul de dificila. Am optat pentru o compozitie pe un singur perete care sa contina cele doua zone separate la nivelul tavanului. In dressingul comun celor doi soti, liniile sunt curate, insa sofaua frantuzeasca reprezinta un element de puternic impact in incapere.

Bucataria a fost amenajata modern, cu corpuri din MDF si inox suspendate, prinse in perete. Insula are dublu rol: contine chiuveta si este totodata suport pentru masa. Lampile – pendul industrial – sunt dispuse central, dupa linia mobilei, si sunt de influenta Bauhaus.

Aceasta amenajare a reusit sa imbine cu succes elemente contrastante din doua epoci aparent incompatibile, pe placul proprietarilor acestei case, pe un fond simplu si modern, generand o atmosfera plina de rafinament.  

Camelia Dobra
Senior Interior Designer
Tel.: 0720.403.463/0755.450.544

Revista Planul Casei Mele iti propune si solutii de amenjare.

Articole similare

Sarm rustic si gratie feminina intr-un interior cuceritor

Elena Virlan

10 decoratiuni care dau viata unei locuinte

casamea.ro

Ziarul de Business

RL online

Lasă un comentariu