Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajare inedita a unei garsoniere de 40 mp, in stil clasic

In spatiile mici, mai ales in cele care trebuie sa gazduiasca mai multe functiuni laolalta, se recomanda stiluri de amenajare in care ornamentele sunt prezente doar in doze mici, tocmai pentru a nu incarca spatiile deja neincapatoare. Cu toate acestea, in garsoniera de 40 mp din imagini s-a optat pentru stilul clasic – o alegere inedita.

Ne mentinem in continuare parerea: stilul clasic este potrivit incaperilor largi. Cu toate acestea, un designer bun poate alege exact acele elemente care pot functiona si intr-o garsoniera si care dau, cu siguranta, individualitate – mai ales in aceasta perioada in care tendintele de amenajare pentu spatiile mici impun stilul minimalist.

O organizare exemplara a functiunilor

Inainte de decorare, micului apartament i s-a adus o modificare notabila: camera de zi, in care ar fi trebuit amenajate livingul si dormitorul, a fost compartimentata prin intermediul unui perete usor din tamplarie de lemn si sticla sablata, semi-transparenta, cu panouri fixe si glisante. In felul acesta, spatiul de dormit si garderoba sunt separate de restul incaperii pentru a asigura confortul unui apartament mic cu doua camere.

Desi living-ul este restrans destul de mult, o amenajare simpla il face sa fie confortabil si potrivit functiunii. Mai mult, dimensiunea mica a camerei de zi a fost posibila deoarece trecerea intre bucatarie si living se face printr-un gol deschis, iar zona de luat masa incape fara probleme in bucataria destul de spatioasa.

Un stil clasic potrivit spatiilor mici

In ceea ce priveste estetica amenajarii, din stilul clasic s-au ales materiale specifice (lemn, marmura, pardoseala din mozaic ceramic) si mobilier cu linii curbe, unduitoare. Cromatic, albul, griul si bejurile au primit influente mediteraneene, designerii optand pentru accente pastel: albastru deschis si galben pai.

Mobilierul din lemn este orice, numai nu simplu. Toate fronturile au profile decorative care umplu spatiul fara a mai fi nevoie de obiecte suplimentare de decor. Nuantele deschise de alb si gri preiau, insa, din masivitatea corpurilor de mobilier. O parte din elementele functionale au rol decorativ, tablourile fiind inlocuite cu oglinzi atent lucrate, cu insertii metalice, in timp ce corpurile de iluminat atrag instantaneu privirile.

Tapetul, un finisaj preferat in stilul clasic, nu-si gaseste rostul, asa cum ne-am astepta, pe peretii camerei de zi. Din contra, intr-un mod imprevizibil, acesta este utilizat pentru unul din peretii baii. Grafica lui, desi bogat ornamentata, este una contemporana – cu grafisme de inspiratie botanica.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Duplex in tonuri distinse de alb

Catalina Coca

Electrocasnicele de mici dimensiuni – un ajutor de nădejde în bucătărie

casamea.ro

Casa Sanatoasa

RL online

Lasă un comentariu