Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Amenajarea unei case cu accent pe confort, relaxare si distractie

Conceputa pentru o familie in continua crestere din Shubei, Taiwan, aceasta casa amenajata in stil minimalist mentine un layout curat pentru a pune in prim plan confortul, relaxarea si distractia. 

In acest interior, relatia dintre spatiu si forma este mai importanta decat decorarea propriu-zisa. Designul se bazeaza pe materiale naturale care sa ofere textura, culoare si un aspect interesant.

Decoratorii au incercat sa obtina un echilibru perfect intre confort si lux, iar rezultatele ne arata ca obiectivul a fost atins. Detalii distractive se ascund in fiecare colt al interiorului pentru a incanta copiii si parintii deopotriva. Daca iti place stilul minimalist si elementele de decor naturale, acest spatiu ar putea reprezenta o bogata sursa de idei de amenajare.

Interactiunea intre membrii familiei este tema centrala. Spatiile largi si deschise le permit membrilor familiei sa aiba acel sentiment de comuniune in timp ce desfasoara activitati diverse: joaca, gatit, divertisment, studiu etc.

Pentru a reduce aglomerarea vizuala, o parte din mobilier indeplineste mai multe functii. De exemplu, balansoarul din lemn reprezinta totodata si un obiect de decor, iar scaunele de dining sunt concepute in asa fel incat sa serveasca atat adultilor, cat si copiilor. 

In alegerea mobilierului s-a pus accent in primul rand pe simplitate si functionalitate, fara a sacrifica estetica. Zona din dreapta bucatariei ofera suficient spatiu pentru activitati, in timp ce rafturile pentru carti „imbraca” si decoreaza peretele din fundal. Suporturile galbene pentru plante superbe ofera accentele necesare de culoare.

Bucataria se continua cu diningul. Aceste functiuni au fost foarte bine proiectate deoarece faciliteaza reunirea membrilor familiei. Bucataria pare mare in ansamblul ariei de zi, dar la o privire mai atenta arata ca este relativ compacta. Spatiul de lucru este oarecum limitat pe latura interioara a insulei, dar exista suficient spatiu de lucru pe latura exterioara.

Deoarece majoritatea instrumentelor functionale ale bucatariei (blat de lucru, chiuveta, plita etc.) sunt amplasate pe latura exterioara, proprietarii pot urmari emisiunile tv sau pot sa-si supravegheze copiii cum se joaca in timp ce pregatesc mancarea.

Intr-o casa de familie, spatiile de stocare sunt o necesitate si nu un lux. In acest caz, holul este dotat cu un dulap pentru haine si o banca lunga cu sertare.

Un element interesant este scara interioara, care contine o latura tip tobogan ca rampa pentru masinute si alte jucarii.

Dormitoarele, amenajate tot in stil minimalist, sunt spatioase si aerisite. In dormitorul juniorului, un pat confortabil albastru este amenajat pe o platform joasa. In stanga acestuia, se afla o zona de birou compacta si foarte practica.

O usa pliabila separa dormitorul principal de zona cu rafturi si scari. Interesant este si biroul din imediata apropiere, dotat cu un perete din sticla. Astfel, copiii pot avea contact vizual cu parintii, dar fara sa ii perturbe in timp ce acestia lucreaza.

Baile prezinta, de asemenea, elemente originale, cum ar fi lavoarul cu design inedit si placile ceramice hexagonale pentru un look artistic si creativ. Fiecare baie prezinta elemente sau detalii din lemn care integreaza aceste incaperi in designul general al casei.

Pentru imagini de detaliu acceseaza galeria foto.

Sursa foto: www.home-designing.com

 

 

Articole similare

Arhitectura exclusivista

Costel Popa

Proprietarul care a mers pe mana arhitectului

revista Planul Casei Mele

Eleganta rustica intr-o casuta portabila

Elena Virlan

Lasă un comentariu