Image default
Amenajari Exterioare

Alei curatate de zapada, pentru plimbari in siguranta

Sarea si nisipul sunt de mare ajutor in aceasta perioada, atunci cand acopera drumurile, trotuarele si treptele de la intrarea in locuinta. Asigura-te ca ai suficiente cantitati de nisip sau sare pentru a pasi pe aleile din curte sau a urca scarile fara teama accidentarilor.

Desi sarea impiedica formarea ghetii si o poate topi mai repede, ar trebui sa o imprastii cu atentie, pentru ca poate coroda fierul si betonul.

Nisipul, pe de alta parte, nu topeste gheata, dar este un material abraziv care asigura o buna aderenta pe gheata, chiar si atunci cand e prea frig pentru ca sarea sa mai aiba vreun efect asupra ghetii. In lipsa nisipului poate fi utilizat si rumegus sau chiar nisip pentru pisici; vor avea acelasi efect aderent.

Oricat de eficiente ar fi aceste materiale pentru a ne face drumurile mai usoare si mai sigure in perioada iernii, ar fi ideal sa imprastii nisipul sau sarea pe trotuare imediat dupa ce se opreste ninsoarea si dupa ce dai zapada la o parte. In felul acesta eviti formarea unor straturi prea groase de gheata, care iti pot da multe batai de cap.

Riscul alunecarii nu dispare odata ce ai trecut cu bine de usa casei. Asigura-te ca holul de la intrare nu devine periculos de alunecos in timpul iernii si incearca sa-l mentii cat mai uscat. De asemenea, oricat de bine ti-ai curata incaltamintea de zapada inainte de a intra in casa, aseaz-o la uscat pe presulete sau suporturi antiaderente.

Citeste si: Usor de realizat: suport de ghete pentru vreme rea! 

Articole similare

Aranjamente & buchete pentru o nunta in aer liber

RL online

Idei decorative pentru petreceri in gradina

Catalina Coca

Acum in gradina

Constantin Stefan

Lasă un comentariu