Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Alegerea vopselei

Trebuie sa tineti cont de conditiile de umiditate, vant, durata expunerii la lumina solara, uzura la care va fi solicitata, valorile oscilante si extreme de temperatura. Fireste, nu trebuie sa uitati ce material vreti sa acoperiti cu acea vopsea, si care e starea acestuia!

Fiti atenti la consumul pe metrul patrat. Este indicat pe cutie, si e foarte important. O calitate si mai importanta este puterea de acoperire. Recomandabile, chiar daca mai scumpe, sunt vopselele care se aplica intr-un singur strat. Cu ajutorul lor acoperiti mai bine eventualele imperfectiuni ale obiectului vopsit, iar manopera este mai mica.

Lavabilitatea este un criteriu esential. Reprezinta rezistenta suprafetelor vopsite la murdarie si, implicit, la ciclurile de spalare. De regula, emailurile sunt cele mai potrivite, in acest scop. Iar dintre ele, cel mai bun email este cel pe baza de latex.

Nu neglijati nici rezistenta la foc. Sunt vopsele ce impiedica sau intarzie mult propagarea focului.

Cele mai uzuale sunt vopselele alchidice, pe baza de solvent. „Merg” atat pe lemn, cat si pe beton si metal. Rezistenta lor la abraziune este crescuta, iar pelicula este foarte fina, deci se curata usor. Inconvenientul este perioada mare de uscare si mirosul neplacut pe care-l degaja in acest timp.

Pentru ciment sau beton proaspat, foarte nimerite sunt vopselele acrilice, pe baza de apa. Se usuca relativ usor, repede si sunt lipsite de mirosul neplacut al celorlalte vopsele, „clasice”.

In baie si bucatarie, cea mai buna este vopseaua epoxidica. Se poate spala foarte des, fara deteriorare. Din pacate, intre primul strat si al doilea trebuie sa lasati sa treaca un timp destul de lung.

 

Articole similare

Cosuri de fum ceramice si din inox – Solutii profesionale de la Seminee Expert

comunicat de presa

Creste interesul pentru terenurile intravilane

RL online

P+1E 1118

RL online

Lasă un comentariu