Image default
Amenajari Interioare

Alege un cuptor care se curata usor!

Cu o familie numeroasa si multi musafiri la masa, e nevoie sa gatesti mai mult, iar curatarea cuptorului sa devina o corvoada. Asa ca ar fi mai bine sa cumperi un model modern deoarece poate avea inclus unul dintre urmatoarele programe de curatare:

Curatare hidrolitica

Reprezinta cel mai simplu procedeu si consta intr-un program special. Curatarea se face astfel: se introduce in cuptor un recipient cu apa care se incalzeste pana la nivelul de aburi, iar aburii care se produc curata peretii cuptorului. Acestia sunt construiti dintr-un material care previne aderenta grasimii si a murdariilor.

Citeste si: Cum intretii aparatele frigorifice

Curatare catalitica

In peretii cuptorului exista niste panouri absorbante care atrag grasimea si murdaria adusa de vaporii din mancare. Panourile se schimba la un interval de 4-6 ani, dar depinde si de gradul de utilizare al cuptorului (daca e utilizat rar si aceste panouri se pot schimba mai rar).

Curatare pirolitica

Consta intr-un program special al cuptorului care ridica temperatura interioara la aproximativ 500 de grade Celsius, topind grasimea si murdaria care se transforma intr-un fel de praf fin. Sistemul prin piroliza poate fi setat pe doua programe. Primul program, de cateva minute, se poate folosi dupa fiecare utilizare, iar al doilea, de peste 150 de minute, este recomandabil in urma unei utilizari excesive a cuptorului.

Citeste si: Cum se intretin aparatele electrocasnice mici

 

Articole similare

O casa tipic americana

Luana Ibacka

6 idei neconventionale pentru a-ti pune in valoare peretii

Elena Turcu

Casa Sanatoasa

RL online

Lasă un comentariu