Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Alege lampadarul si veioza

– Daca folosesti lampa sau veioza in primul rand ca obiect decorativ, atunci marimea nu prea conteaza. In cazul in care intentionezi sa o folosesti pentru citit sau scris, trebuie sa tii seama de marimea ei, de intensitatea luminii si de locul unde o vei aseza.

– Inaltimea ideala? Indiferent unde vei amplasa lampa (pe o masuta, noptiera sau direct pe jos), marginea inferioara a umbrei facuta de abajur trebuie sa vina in dreptul urechii tale. Altfel risti ca lumina sa-ti bata in ochi, in loc sa fie concentrata pe carte!

– Proportiile lampii trebuie sa fie in armonie cu locul pentru care ai destinat-o. Nici mult mai mare decat masuta sau noptiera, nici prea mica.

– Verifica-i greutatea! Ridica lampa, pentru a vedea cat de grea este baza. O lampa sau o veioza cu o baza usoara se rastoarna usor, asa ca evita sa o asezi in zonele de trecere sau in cele in care au acces copiii.

– Transparenta sau opaca? Daca vei folosi lampa doar pentru a da accente de lumina interiorului, atunci abajurul poate fi realizat dintr-un material opac, care lasa sa treaca putina lumina. In schimb, daca o vei folosi pentru citit, ai grija ca materialele folosite sa nu impiedice lumina sa treaca si sa o lase sa fie distribuita corect.

– Stil? Merge cam orice. Daca tii cont de sfaturile anterioare, nu prea ai cum sa gresesti. Esti conditionat sa alegi un anumit tip de lampa sau veioza doar in cazul in care designul interior al locuintei e foarte strict legat de un anumit stil.

– Cate? O lege nescrisa spune ca lampile arata cel mai bine in numar impar. Astfel, intr-un living poti folosi doua lampi de masa si una de podea, pentru a avea rezultatul optim.

Articole similare

Transformarea spectaculoasa a unui hambar intr-un camin modern

Catalina Coca

Baia minimalista: less is more

Elena Virlan

Papusile de portelan – sursa de inspiratie pentru amenajarea unui apartament modern

Catalina Coca

Lasă un comentariu