Image default
Home

Alege corect tamplaria!

Una dintre cele mai frecvente greseli care se fac atunci cand se cumpara tamplaria este aceea de a achizitiona pe baza pretului pe metru patrat. Iar vanzatorii speculeaza aceasta greseala.

Pretul mic pe metru patrat se refera doar le ferestrele fixe, fara deschidere, nu si la cele mobile, care sunt mai scumpe. De multe ori, pretul afisat nu include TVA, montaj, iar uneori nici transport. Un pret corect se calculeaza pe baza unui tablou de tamplarie care determina materialele necesare, fiecare cu calitatea si pretul aferent. Alegerea exclusiva dupa criteriul pretului cel mai mic este o mare greseala, deoarece aparentul castig se va transforma intr-o pierdere pe termen lung.

O alta capcana este oferta de tamplarie cu nume aparent nemtesc, intarit de expresia „tehnologie germana”, dar in spatele careia se ascund profile produse in diverse tari asiatice la o calitate indoielnica. Este deci foarte indicat sa cunosti tara de origine a profilelor de tamplarie.

De asemenea, este bine sa stii ca firma care livreaza profilele nu este aceeasi cu cea care va executa si monta ansamblul. Deseori, cea de-a doua este un SRL, cu angajati profesionisti sau nu. Asa se explica de ce doi clienti care au comandat geamuri termoizolante de la aceeasi firma au obtinut rezultate diferite (foarte bune, respectiv dezastruoase). In realitate, ei au lucrat cu doua firme partenere ale companiei X si au respectat diferit specificatiile acesteia.

Daca alegi o firma neserioasa, fara baza de productie, se poate intampla ca, atunci cand intampini probleme (gen garantie/postgarantie sau probleme de reglaj), sa nu mai ai la cine apela. Poti evita aceste pericole daca apelezi la firme de incredere, cu existenta mai indelungata pe piata, care au agremente tehnice si certificate de calitate.

Articole similare

Usa – granita sau legatura

revista Caminul

Cum se reface tencuiala

RL online

Cum se monteaza peretii vitrati

casamea.ro

Lasă un comentariu