Image default
LifeStyle

Alege aspiratorul in functie de tipul suprafetelor de curatat

Curatarea si revigorarea covoarelor este una din activitatile principale care tine de curatenia de primavara. Cel mai important sprijin este oferit de aspirator, care, prin diversitatea functiilor si accesoriilor, ne scuteste de adevarate corvoade. Va mai aduceti aminte cand trebuia batut covorul sau curatat cu peria umeda si cu diverse solutii?

Criterii de luat in calcul:

Tipul suprafetei de curatare este cel mai important criteriu, din care deriva ulterior dotarile necesare pe care trebuie sa le aiba un aspirator. Astfel, daca vreti sa utilizati des aspiratorul pe suprafete reduse, poate fi indicat un aspirator multifunctional vertical, ce poate fi folosit ca matura electrica sau, prin detasarea unitatii de aspirare, ca aspirator de masa. Daca exista suprafete mari de parchet/gresie este indicat un aspirator cu perie speciala pentru parchet. In schimb, pentru suprafetele acoperite de mocheta/covoare este util un aspirator cu putere ridicata de aspirare, dotat cu perie speciala pentru covoare sau chiar cu perie speciala pentru parul de animale.

Puterea de aspirare, care nu este in mod obligatoriu legata de puterea motorului, ci tine mai mult de designul periei de aspirare (canale de absorbtie) si etanseitatea generala a circuitului de aer din momentul in care acesta este aspirat de perie.

Sistemul de filtrare – numarul treptelor de filtrare este important pentru ca aerul evacuat de aspirator sa fie cat mai curat. Un aspirator cu filtru HEPA sau, mai nou, cu sistem BionicFilter, care retine si elimina inclusiv mirosurile neplacute, este indicat pentru persoanele alergenice (ex: polen, praf, par de animale), dar si pentru cele care detin animale de companie.

Tipul de accesorii – de la perie speciala pentru parchet cu peri naturali sau perie “pets” pentru animale de casa si pana la duze speciale pentru mobila, canapea sau spatii inguste. Toate acestea pot regasi integrate in aspiratoarele disponibile pe piata.

Raza de operare poate fi un criteriu important pentru persoanele care au locuinte cu suprafete mari ce trebuie intretinute. Unii producatori ofera modele cu raza de operare de pana la 15 metri.

Pentru cei care au casa/vila si trebuie sa intretina veranda sau spatiul din fata casei sau trebuie sa spele suprafete mari de geamuri poate fi util un aspirator multifunctional de tip 3 in 1. Acesta poate aspira uscat sau umed (diverse reziduuri umede), poate fi folosit pentru spalat geamuri/parchet/gresie sau poate ii fi folosita functia de suflare aer pentru a indeparta frunzele de pe veranda.

Articole similare

Catalin Precup si frumusetea dramatica a enigmei

Alexandra Furnea

Ti-ai pregatit cainele pentru sezonul rece?

Happy Feet Clinic

Inaugurarea noului spatiu In Culise cu trei nopti de petrecere ca In povesti

comunicat de presa

Lasă un comentariu