Image default
Amenajari Interioare

Alege aparatul de aer conditionat cu ajutorul unui profesionist

Temperaturile cresc in termometre, iar pana la zilele toride de vara nu mai e atat de mult. Prin urmare, creeaza-ti confortul din timp, cumparand un aparat de aer conditionat potrivit nevoilor tale.

1. Care sunt cele mai importante detalii tehnice pe care cumparatorul trebuie sa le ia in calcul la achizitionarea unui aparat de aer conditionat?

Printre cele mai importante caracteristici tehnice se numara sarcina termica (cati kw rece sau cald asigura echipamentul), puterea consumata (consumul mediu anual kwh), tehnologia: Inverter sau On/Off, nivelul de zgomot. Sistemul de purificare/filtrare/dezodorizare a aerului (filtre pentru eliminarea prafului, filtre antialergic, filtru Plasma, filtru Nano Carbon, filtre pentru eliminarea mirosurilor, fumului de tigara) poate reprezenta un factor de interes pentru cumparator. Desigur, mai exista si alti factori care prezinta importanta, cum ar fi directionarea fluxului de aer in incapere, caracteristici ce tin de design, flexibilitate in instalare etc.

Citeste si: Cum alegi aparatul de aer conditionat

2. Cat de importante sunt caracteristicile incaperii, de exemplu, orientarea ferestrelor, numarul de aparate electrice, structura peretilor, si cat de mult influenteaza achizitionarea unui aparat de aer conditionat?

Pentru dimensionarea corecta sunt importante urmatoarele caracteristici:

– dimensiunile incaperii (mc) – 9000 BTU/h – 15 mp; 12000 BTU/h – 30 mp; 18000 BTU/h – 45 mp; 24000 BTU/h – 60 mp.

– structura peretelui: cel mai bun izolator este peretele din lemn (sau tip sandwich), urmat de cel de caramida si beton).

– Izolatia – factor de transfer termic

– Suprafata vitrata din suprafata totala a peretilor

– Orientarea spatiului (sud – nefavorabil pentru racire, nord – nefavorabil pentru incalzire)

Citeste si: Cum alegi aerul conditionat

3. Puterea de racire se alege in functie de dimensiunile camerei?

Inainte de achizitionarea unui aparat de aer conditionat trebuie sa se ia in calcul un complex de factori: dimensiuni/structura camera/orientare. Este indicat sa se consulte un specialist in domeniu pentru a va informa exact asupra tipului de aparat potrivit pentru casa dvs.

Informatii oferite de LG Electronics Romania

 

Articole similare

De la „câteva modificări” la transformare totală

casamea.ro

Casă de vacanţă cu potenţial de rezidenţă

casamea.ro

Un apartament modern transformat in casa pentru pisici

Elena Virlan

Lasă un comentariu