Image default
Practic

Alcovul – un spatiu de depozitare surprinzator

Indiferent daca cumparati o casa care are deja prevazut un alcov sau acesta intra in planurile de constructie ale arhitectului vostru, nu veti regreta alegerea facuta. Un astfel de spatiu nu este doar un loc de depozitare, ci si un element de design.

Asadar, exista nenumarate modalitati de amenajare ale alcovului. Prima si cea mai usoara sugestie este aceea de a monta cateva polite pe care sa expuneti colectiile de carti, fotografii, diverse suveniruri si lucruri dragi. Politele vor fi deschise si in functie de preferinte pot fi dintr-o parte a alta a nisei sau taiate in zig-zag pentru un design atipic.

Alcovul este astazi intalnit si in bucatarie unde este folosit ca spatiu de depozitare al veselei. Daca aveti o colectie de portelan cu care sa va mandriti, il puteti lasa deschis, insa daca organizarea nu este punctul vostru forte, un panou de sticla sau pal acopera dezordinea din rafturi.

Cu toate astea, exista situatii in care alcovul are rol pur decorativ. De exemplu, un tapet cu imprimeu indraznet sau unul realizat din catifea schimba complet imaginea camerei. Fiind vorba de o portiune mica din perete, investitia intr-un tapet de calitate va fi compensata de aprecierilor care vor veni in urma amenajarii.

In dormitor, o astfel de nisa sau chiar doua, de-o parte si de alta a semineului, poate fi intrebuintata ca spatiu de depozitare a accesoriilor precum perne, pleduri si alte tesaturi, dar si cutii depozitare in care se regasesc alte maruntisuri.

In camera copiilor, puteti amenaja chiar un birou pentru micutul scolar sau pre-scolar. Cu usurinta, un birou, cateva polite, chiar si o tabla sau un panou magnetic se incadreaza intr-un alcov.

Si, cum era de asteptat, un mic budoar isi va gasi linistea intr-un spatiu de acest fel. O consola, o oglinda si un scaun, in stil clasic,  alaturi de parfumuri si esente imbietoare vor crea o atmosfera romantica intr-un dormitor feminin.

 

 

Articole similare

Uite cum iti poti amenaja dormitorul pentru a fi o oaza de relaxare

casamea.ro

25 de idei pentru a-ti introduce bicicleta in decor!

Alexandra Petraru

Importanta culorilor in amenajarea bucatariei

Catalina Coca

Lasă un comentariu