Image default
LifeStyle

Albirea dintilor: Pro si Contra

Te uiti in oglinda, devii nemultumita de culoarea dintilor tai si incepi sa iti doresti sa ii ai  mai albi, mai stralucitori. Insa, nu da iama in produsele pentru albirea dintilor fara sa ai recomandarea medicului. Te poti trezi ca ti-au distrus smaltul dintilor si poti chiar sa iti pierzi dantura.

“Oamenii habar nu au ce ingrediente se gasesc in unele kituri de albire a dintilor si cum le poate fi afectata dantura”, declara dr. Martin Fallowfield, purtator de cuvant al Asociaţiei Britanice Dentare, citat de Daily Mail.

Medicul a explicat ca, in general, produsele de albire a dintilor care se pot cumpara usor de pe piata contin dioxid de clor (CIO2)  folosit pentru dezinfectarea piscinelor. Produsele de genul acesta realizeaza efectul de albire al dintilor prin distrugerea smaltului, facand dintii foarte sensibili. In multe cazuri, efectul este permanent. Plus ca, acidul poate cauza arsuri ale gingiilor, ceea ce mai adauga un factor la pierderea dintelui.

Ironic, dupa aplicarea acestui tratament de albire dintii nu devin deloc albi. Din moment ce smaltul se distruge, dintele devine expus. Asa ca te poti trezi cu dintii patati de la alimentele pe care le consumi. Sa spunem ce se poate intampla daca bei vin rosu?

Britanicii au cheltuit anul trecut 76 de  milioane de lire sterline pe produse de albire a dintilor. Cum unii nu isi permit sa mearga la dentist pentru o albire profesionala, au dat iama in produsele care se gasesc pe piata.

Un alt ingredient folosit in aceste produse este peroxidul de hidrogen. Acesta penetreaza smaltul poros al dintilor si oxideaza petele. Daca peroxidul de hidrogen se gaseste intr-o concentratie mare in produs poate cauza leziuni ale gingiilor, astfel radacina dintelui este expusa si te alegi cu sensibilitate dentara.

“In kiturile de albire a dintilor procentul de peroxid de hidrogen legal admis este de 0.1. Problema consumatorilor este ca un astfel de procent nu le va albi suficient dintii”, declara stomatologul Linda Greenwall, citata de Daily Mail.

Alte produse contin, ca si pasta de dinti, ingrediente abrazive. Nimic rau in aceasta dar daca sunt prea abrazive indeparteaza smaltul.

Cum ramane cu produsele care nu contin peroxid de hidrogen? Pot contine ingrediente de genul UHP (peroxid de uree) care in combinatie cu saliva se transforma in peroxid de hidrogen.

Avem si vesti bune. Daca folosesti ocazional un kit de albire a dintilor nu vei produce daune ireversibile dintilor tai, ne asigura prof. Andrew Eder de la Institutul Dentar UCL Eastman. Fereste-te sa folosesti timp indelungat produse cu ingrediente acide si abrazive pentru ca in 10-20 de ani iti vei distruge smaltul.

Sursa: www.modista.ro

Articole similare

Plante rezistente pentru gradini luxuriante

casamea.ro

Romania, reprezentata la „Grand Jour de Champagne“

comunicat de presa

Plita cu inductie de la Electrolux

comunicat de presa

Lasă un comentariu