Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Albastrul, culoarea ideala pentru biroul de acasa

Albastrul si nuantele acestuia sunt considerate ideale pentru spatiile de lucru si relaxare. Prin urmare, nu trebuie sa ne miram ca sunt des intalnite in birouri si dormitoare.

Albastrul este recunoscut ca fiind cea mai profunda culoare pentru ca privirea noastra o patrunde cel mai usor, depasind obstacolele. De asemenea, albastrul este si una dintre cele mai reci culori (creeaza o atmosfera rece, dar linistita), drept pentru care este asociat cu diverse nuante naturale si calde ale lemnului.

Se spune despre albastru ca stimuleaza capacitatea de concentrare, iar pentru munca analitica este foarta importanta concentrarea. Daca lucrezi de acasa, atunci este ideal ca biroul tau sa fie decorat in tonuri de albastru, care sunt in acord cu starea de seriozitate si responsabilitate ce caracterizeaza un astfel de spatiu.

Albastrul inchis este ideal pentru munca analitica, iar nuantele deschise sunt perfecte pentru activitatile creative sau artistice. Deoarece utilizarea excesiva a acestei culori produce oboseala, este recomandat ca in birouri sa fie asociata cu alb. O alta varianta ar fi un mix de nuante blande de albastru si derivate ale acestuia: bleu, bleu-turcoaz, bleu-seren etc. Iata cateva variante!

Sursa foto: www.pinterest.com

Articole similare

Ingrijirea plantelor pe perioada rece

Ion Diamandi

Cum inmultim cactusii – semanare sau butasire?

Olivia Vereha

Maracinele, prezenta salbatica din gradina ta

Georgiana Sfarlea

Lasă un comentariu