Image default
Amenajari Interioare

Alb si negru, un contrast timeless

Interioarele bazate pe culori puternice sau “dulci” sunt la moda, insa nu toti se regasesc in ele. Dimpotriva, multe persoane se identifica mai degraba cu decorurile mai sobre, cum ar fi cele care au la baza contrastul alb-negru.

Avantajul pe care il ofera contrastul alb-negru este acela ca poate fi aplicat in orice stil decorativ, insa un impact incontestabil il are in amenajarile moderne sau cu aer retro.

Respectand cateva reguli simple, poti realiza usor un decor care sa aiba la baza clasicul contrast alb-negru. Important e sa ai o baza monocroma (de exemplu, o camera in care pardoseala si peretii sunt albi), pentru a putea “jongla” cu textile cu pattern-uri diferite.

Peretii albi pot fi pusi in valoare prin simpla decorare a lor cu tablouri si postere cu personaje celebre, in acelasi contrast cromatic. In cazul in care peretii au fost acoperiti cu tapet cu motive negre, este bine sa te axezi pe mobilier si textile preponderent albe. Daca accesoriile pentru ferestre si covorul sunt uni, atunci apeleaza la tapiterii cu imprimeuri variate. De exemplu, canapeaua se poate transforma in punctul de atractie al amenajarii cu ajutorul unei tapiterii cu pattern-uri contrastante, care sa ii asigure originalitate.

Intr-un spatiu in care schema cromatica se rezuma la alb-negru, poti asocia modele florale cu modele geometrice, imprimeuri mari cu imprimeuri mici, chiar daca, in mod normal, regula interzice acest lucru.

De asemenea, un cadru decorat in alb si negru permite inserarea unor elemente in diverse nuante de gri, dar fara a exagera. De pilda, griul se poate regasi la pernutele decorative, la tapiteria scaunelor sau a demifotoliilor, la decoratiuni.

Secretul care sta in spatele unei amenajari reusite in alb si negru consta in dozarea echilibrata a celor doua nonculori. Atentie! Prea mult negru va conduce la o ambianta rece si obositoare. La cealalta extrema, excesul de alb va crea un look lipsit de personalitate.

Articole similare

Amenajarea unei case cu accent pe confort, relaxare si distractie

Elena Virlan

O casa traditionala cu personalitate

Elena Virlan

5 idei de cadouri “eco” pentru sarbatorile de iarna

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu