Image default
Amenajari Interioare

Alb si negru, o combinatie indrazneata in amenajarile interioare

Nonculorile alb si negru sunt vedetele amenajarilor moderne, simpliste, lipsite de stralucirea extravaganta a altor stiluri. Un decor bazat pe contrastul alb-negru este, ce-i drept, mai rece, dar elegant si elaborat.

Un decor in alb-negru prezinta multe avantaje la care nu te-ai fi gandit. De exemplu, intr-un interior in care schema cromatica se rezuma la alb-negru, poti asocia modele florale cu modele geometrice, imprimeuri mari cu imprimeuri mici, chiar daca, in mod normal, regula interzice acest lucru.

De asemenea, un cadru decorat in alb si negru permite inserarea unor elemente in diverse nuante de gri, dar fara a exagera. De pilda, griul se poate regasi la tablouri sau postere, la pernutele decorative, la tapiteria scaunelor sau a demifotoliilor, la decoratiuni. Nu in ultimul rand, un astfel de decor iti permite sa introduci si mici accente de culoare, cum ar fi somon, rosu sau galben.

Regula de baza care asigura o amenajare reusita consta in dozarea echilibrata a celor doua nonculori. Atentie! Prea mult negru va conduce la o ambianta rece si obositoare. La cealalta extrema, excesul de alb va crea un look lipsit de personalitate.

Articole similare

5 greseli pe care designerii nu le pot trece cu vederea

Ana Mincu

Apartament intr-un complex rezidential de lux

Luana Ibacka

Bucataria anului 2013: ce ne aduce in prim plan?

RL online

Lasă un comentariu